• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple počinje sa proizvodnjom novog iPhone-a

Autor mondo.rs

Ovo znači da će ljubitelji iPhone telefona moći da imaju novi model u svojim rukama već za nekoliko meseci.

 iPhone S6, cijena, specifikacije, prodaja Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Bloomberg izveštava da je Apple počeo sa proizvodnjom novog iPhone-a koji će imati i Force Touch tehnologiju u sebi. 9to5mac je izveštavao o oveme u maju. Tada je rečeno da će novi iPhone imati sličan dizajn kao i sadašnji model i da će doći sa Force Touch-om.

Force Touch je predstavljen kada i Apple sat, Retina MacBook Pro i 12-inčni MacBook. Funkcija omogućava korisnicima da pritisnu jače na ekranu ili trackpad-u kako bi im dodane opcije bile dostupne. Force Touch je duboko integrisan u Apple-ov sat i veoma je važan za navigaciju.

Izveštaji tvrde da će Apple da pojača proizvodnju sledećeg meseca. Početak proizvodnje Force Touch ekrana može uticati na njihovu dostupnost. Međutim, Apple očekuje da će proizvodnja ići glatko zbog sličnog dizajna između trenutnih i novih iPhone modela.

Drugi izveštaj sa početka meseca tvrdi da će novi model biti 0.15mm duži i 0.2mm deblji kako bi se Force Touch smestio i kako bi se deo kamere koji viri uklonio. Još jedan izvor tvrdi da će novi iPhone biti dostupan i u novoj Rose Gold boji i da će imati kameru rezolucije 12MP. Kod u iOS 9 verziji operativnog sistema pokazuje da će uređaj imati prednju kameru mnogo boljeg kvaliteta.

Konačno, primetili smo Apple-ova poboljšanja u iOS 9 verziji koja pripremaju podršku za Force Touch. Kompanija navodno, već radi na tome da dozvoli programerima da integrišu opciju u svoje aplikacije. Force Touch će omogućiti kompaniji da smanji neke kontrole kroz iOS, koje su recimo korišćene za ubacivanje novih pinova u mapama, listanje/skrolovanje osetljivo na pritisak u media aplikacijama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS