• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moderni laptopovi u fensi boji

Autor mondo.rs

Novi medeli iz Satellite P seriji pored dobrog izgleda donose i još dosta toga zanimljivog.

Toshiba je najavila nove laptop računare serije Satellite P sa dijagonalom ekrana 39,6cm (15,6 inča): P50-C, P50t-C i P50D-C - namenjene zahtevnim korisnicima. Uz skup moćnih funkcionalnosti namenjenih zaljubljenicima u multimediju, korisnici novih modela dobiće sve što im je potrebno za igranje grafički zahtevnih igara, gledanje filmova ili paralelan sinhroni rad sa raznim aplikacijama.

Satellite P serija stiže u novoj šasiji od brušenog aluminijuma satenski zlatne nijanse. Dizajn je 15% tanji od modela iz 2014. godine. Sve modele odlikuje završna obrada uzdužno brušene teksture, kao i moderna, pločasta tastatura sa pozadinskim osvetljenjem.

Satellite P50-C i model P50t-C sa ekranom osetljivim na dodir opremljeni su procesorima do 5. generacije IntelCore i7. Uz snažne procesore, oba modela takođe imaju i NVIDIA GeForce GTX 950M grafiku, sa 4GB DDR3 VRAM memorije za brze i glatke performanse bez obzira na postavljen zadatak. Satellite P50D-C ima AMD A10 APU procesore i AMD Radeon R6 grafiku.

Satellite P50-C serija se isporučuje sa unapred instaliranim Windows 8.1 operativnim sistemom, ali će po dostupnosti nadogradnje biti besplatno nadgoradiv na Windows 10. Projektovani za sve prednosti koje donosi Windows 10, svi modeli u seriji imaju kvalitetan hardver i komponente koje obezbeđuju glatke performanse, kao i dual mikrofone za bolje iskustvo u radu sa uslugom Cortana koja podržava komande glasom, i taster za brzi pristup usluzi na tastaturi. Cortana upoznaje navike i preferencije svojih korisnika i pomaže im da lakše izvrše svoje zadatke relevantim preporukama, na primer, o saobraćaju ili vremenu, brzim pristupom informacijama i važnim podsetnicima.

Satellite P50t-C ima Ultra HD 4K (3840 x 2160) ekran osetljiv na dodir. Dijagonale 39,6cm (15,6 inča. IGZO tehnologija ekrana poboljšava trajanje baterije, rad dodirom i širinu uglova gledanja.

Scene iz realnog života su realističnije i uverljivije zahvaljujući ChromaTune kalibraciji na svakom pojedinačnom Ultra HD modelu - kalibracija obezbeđuje živopisne boje tako da sve na ekranu izgleda onako kako i jeste užvo. Svaki Ultra HD model takođe dolazi sa unapred instaliranim softverom „ChromaTune for Toshiba“, pa korisnici mogu da izaberu najbolju šemu boja za sadržaj koji gledaju ili softverske aplikacije koje koriste.

Ozvučenje je podešeno tehnologijom DTS Sound, uz premijum klasu Harman Kardon zvučnika.

Satellite P50-C i P50t-C su dostupni u kombinaciji sa ultrabrzim SSD diskom zajedno sa HDD do 2TB ili SSHD uređajem. Povezivanje sa eksternim medijima je lako sa tri USB 3.0 priključka od kojih jedan ima Sleep-and-Charge funkcionalnost, HDMI priključkom koji omogućuje reprodukciju u rezoluciji 4K i 2-u-1 Bridge Media priključkom za kartice i podškom sa SD UHS-I standard.

Satellite P serija će u u Srbiji biti dostupna tokom jula 2015.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS