• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi i Samsung najkopiraniji

Autor mondo.rs

Ukoliko budete kupovali neki model pomenutih proizvođača, vrlo verovatno možete naleteti na lažnjak, tj. klon telefona koji izgleda identično kao i original.

Kada su velike kompanije u pitanju, obično vidimo razne brojeve – u vezi sa prodajom uređaja, finansijske izveštaje i slično. Skoro svakog kvartala, saznamo neke nove podatke objavljene od strane ovih kompanija. Neke od njih su tihe, ali kada je Lažno Android tržište u pitanju, interesuje nas da vidimo kako ono utiče na legalno tržište telefona.

Sajt Android Comunity je čuo bezbroj priča na ovu temu. O lažnim Samsung i Xiaomi (Šaomi) telefonima koji dolaze iz Kine. Neverovatno je da postoje ljudi koji su prevareni za stotine dolara, jer telefoni izgledaju potpuno identično kao i originalni modeli. Bilo je primera, kada je čovek kupio lažni Galaxy S6 za nešto manje od 500 dolara. Takođe, sećate se i kada je Bluebox Labs testirao lažni Xiaomi Mi4 koji je pokazao neverovatno slabe rezultate.

Xiaomi je počeo da se bori protiv lažnih telefona zato što gubi milione. Doduše, nisu samo Samsung i Xiaomi žrtve lažnog tržišta. Čak i Huawei gubi novac zbog lažnih telefona.

Benčmark aplikacija AnTuTu je uspela da zabeleži koliko lažnih telefona je testirano u prvih šest meseci 2015. godine. Rezultati su sledeći: Samsung i Xiaomi zauzimaju dve trećine ovog tržišta. Huawei je na trećem mestu sa 3.97%.

Najpopularniji klonovi su Xiaomi MiNote, Xiaomi Redmi Note, Xiaomi Mi3, Samsung Galaxy Note 3 i Samsung Galaxy Note 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS