• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za pola godine Huawei prodao 50 miliona telefona

Autor mondo.rs

Rast na svim nivoima, zahvaljujući premium telefonima i fabletima.

 Za pola godine Huawei prodao 50 miliona telefona Izvor: MONDO portal.

Kompanija Huawei saopštila je finansijske rezultate svoje Consumer Business Group (BG) za prvih šest meseci 2015. godine, koji su više nego zanimljivi. Ono što nam je Huawei obećao - da će globalno biti sve prisutniji i bolji - se ispunjava brže nego što je iko mislio da hoće!

Prema objavljenim pokazateljima, Huawei Consumer BG ostvario je ukupan prihod od 9.09 milijardi dolara, što predstavlja rast od 69 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prihod od prodajte pametnih uređaja dostigao je 7.3 milijardi dolara u prvih šest meseci 2015, što je rast od čak 87 odsto u odnosu na isti period lane. Kako je navedeno, na ovakve rezultate uticala je i orjentacija Huawei Consumer BG ka proizvodnji uređaja srednje i visoke kategorije. Kompanija je takođe saopštila da do kraja godine očekuje još veći rast prodajte u kategoriji pametnih telefona.

"Impresivan rast rezultat je naše poslovne strategije koja je fokusirana na proizvodnju premium uređaja kreiranih u skladu sa željama i potrebama naših korisnika. Očekujemo da zarada Huawei-a u 2015. godini dostigne 20 milijardi dolara“, rekao je Ričard Ju, direktor Huawei Consumer Business Group.

Huawei je u prvoj polovini 2015. godine prodao 50 miliona telefona!

U prvoj polovini 2015. godine Huawei Consumer BG isporučio je 48.2 miliona pametnih telefona, što je rast za 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu i ukupan tržišni rast od sedam odsto, pokazuju rezultati nezavisne istraživačke kuće GfK. Rezultati istraživanja pokazuju i značajnu prednost u tržišnom učešću Huaweia u odnosu na Samsung i Apple na kineskom tržištu (12.9, 13.6, 14.1 i 15,2 odsto u martu, aprilu, maju i junu respektivno). Na globalnom nivou, Huawei takođe jača svoje tržišno učešće: 24odsto u Španiji i 20 odsto u Italiji.

Prodato više od 5 miliona urađaja premium serija

Huawei Mate 7 isporučen je u 5 miliona primeraka u više od 100 zemalja širom sveta. Huawei Ascend P7 i dalje veoma aktuelan model, isporučen je u preko 7 miliona primeraka, dok je novi Huawei P8 za prva dva meseca prodaje prodat je u milion primeraka. Model je dostupan u 52 zemlje, uključujući i Srbiju.

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS