• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 je stigao + 10 razloga zašto da pređete

Autor mondo.rs

Najbolje od Windowsa 7 i Windowsa 8.1 je upravo stiglo i kod nas, spajajući se u Windowsu 10!

 Stigao Windows 10 Izvor: Microsoft/Mondo
Introducing Windows 10 - The future starts now.
Izvor: Microsoft.

Windows 10 je stigao tokom noći, 29. jula, i već sada ga možete preuzeti na svoj laptop, desktop ili tablet računar, pod uslovom da dijagonala ekrana nije manja od devet inča (u tom slučaju se tablet, bez obzira na to što je pod Windowsom, vodi kao mobilan uređaj i dobiće Windows 10 kasnije ove godine).

Evo šta da uradite kako biste instalirali Windows 10 na pravi način tj. kako da pripremite PC, a to svakako uradite pre nego što se upustite u instalaciju novog OS-a!

U donjem desnom uglu se pojavila nova Windows logo ikonica - klik na nju!
Izvor: MONDO portal.

Da  biste proverili ažuriranje Windowsa 10 potrebno je da aktivirate Automatic Update postojećeg Windows OS-a i da proverite Windows Update ikonicu u taskbaru, sa desne strane (Windows logo).

Otvoriće se prozor u kojem će se pojaviti informacija o tome da je Windows 10 update spreman i da se preuzima. To je proces koji traje i potrebna vam je stabilna internet veza. Brzina preuzimanja zavisi najviše od Windows servera, a nakon preuzete instalacije, koja je teška oko tri do četiri GB, pokrenuće se raspakivanje i instalacija Windowsa 10.

Evo ga! Aktivirajte #Windows10 aplikaciju na kompu i preuzmite novi OS! #Microsoft #Upgrade #Srbija

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Proces je automatski, kao kada instalirate Windows zakrpe ili uobičajene dnevne i mesečne dopune operativnog sistema, odnosno kao nadogradnja aplikacije, recimo, pa sačekajte da se sve samo od sebe sredi i nakon toga dočekajte potpuno novi, a opet tako poznat Windows 10. Normalno je da se računar resetuje, a monitor pali i gasi tokom procesa instalacije i optimizovanja Windowsa 10.

U zavisnosti od toga kakav PC imate, koliko programa je na njemu i niza drugih parametara zavisiće i trajanje procesa nadogradnje - računajte na pola sata do sat vremena, koliko će vam trebati za uspešan završetak prebacivanja na Windows 10.

Još uvek ste neodlučni? - pogledajte našu Galeriju Top 10 razloga za prelazak na Windows 10 u nastavku!

Ako se Windows 10 ne pojavljuje - sačekajte, stići će u toku dana - ili kliknite na uputstvo Windows Central bloga kako da ga sami aktivirate.

Inovativan na više nivoa, Windows 10 je prvi put u istoriji Windowsa dostupan kao besplatna nadogradnja, pružajući poznata iskustva na sigurniji način i uvek ažurirana. Nove karakteristike i aplikacije kao što su Cortana, Microsoft Edge i Xbox integracija, čine Windows 10 najboljim i najpersonalizovanijim Windows iskustvom ikada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS