• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 šalje podatke bez vaše dozvole

Autor mondo.rs

Nekoliko bitnih Windows 10 funkcija, uključujući popularnog digitalnog asistenta, mogu slati poverljive informacije Microsoftu, ako je verovati testovima koje je sproveo sajt Ars Technica.

Windows 10 koristi internet za mnoge svoje funkcije. Možete pretraživati uz pomoć Bing serivsa odmah do Start menija, možete koristiti Coratana-u, digitalnog asistenta, itd.

Međutim, svaki put kada vaša mašina koristi ove opcije šalje identifikator jedinstven za vaš sistem kako bi se naknadno povezao. Link je napravljen, a korisničke informacije podeljene sa Microsoftom čak iako je korisnik isključio ovu opciju, prenosi Mashable.

Microsoft kaže da prikuplja informacije kako bi unapredio servise. Ažuriranja će možda biti dostavljena kako bi nove verzije obezbedile nove opciju u Bing pretrazi. Ovo isto se odnosi i na offline pretraživanje aplikacija, fajlova ili podešavanja na uređaju, napisala je kompanija u izjavi.

Prikupljanje podataka je nešto što sve kompanije u IT industriji rade. Ali, ukoliko želite da 100% ostanete offline kada koristite Windows 10, možda ćete imati problem da to i uradite.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS