• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Windows 10 telefoni stižu u oktobru!

Autor mondo.rs

Microsoft će predstaviti najmanje četiri uređaja na oktobarskom događaju u Njujorku, među kojima i dva Lumia smartfona! Archos 50 Cesium je prvi zvanično najavljen Windows 10 mobile uređaj!

Microsoft je odlučio da preskoči IFA 2015 sajam u Berlinu i neće najaviti nove uređaje, ali će održati prezentacije na temu Windows 10. Umesto u vreme kad je najavio Lumia 830 i Lumia 735 telefone prošle godine, Microsoft će nove uređaje predstaviti sredinom oktobra u Njujorku:

- Surface Pro 4
- Microsoft Band 2
- Lumia 950 i
- Lumia 950 XL.

Pošto je Windows 10 već dostupan, Microsoft sada radi na mobilnoj verziji koja će biti gotova krajem godine, ali prema najnovijim informacijama NEĆE biti isporučena na najpovoljnije Lumia modele, odnosno na one koji imaju samo četiri gigabajta memorije.

U proteklim mesecima čuli smo dosta o Windows 10 mobile flagship uređajima koje će kompanija predstaviti u narednom periodu. Kodni nazivi uređaja su Lumia Talkman i Lumia Cityman.

Sudeći prema glasinama, novi uređaji će se zvati Microsoft Lumia 940 i Lumia 940 XL kada budu zvanično predstavljeni. Neki čak misle da će se telefoni zvati Luma 950 i Lumia 950 XL.

Bilo kako bilo, fotografije na kojima je najverovatnije veći model (XL) su se već pojavile, a veruje se da je reč o prototipu. To znači da dizajn nije konačan. Isto važi i za specifikacije uređaja. Izvor informacije tvrdi da će smartfon imati ekran veličine 6 inča QHD rezolucije (1.440 x 2.560 piksela), Qualcomm Snapdragon 810 procesor, 3 GB RAM memorije, PureView kameru rezolucije 20 MP, LED blic, i USB Tip-C port. Ranije se govorilo da bi uređaj mogao da ima ekran veličine 5.7 inča.

Ipak, prvi veći igrač koji je najavio i zvanično predstavio svoj Windows 10 mobile uređaje je kod nas nedovoljno poznat ARCHOS, koji će se zvati Archos 50 Cesium. Telefon je, osim što radi pod Windows 10 mobile, prilično nezanimljiv. Ima dizajn kao raniji Nexus telefoni, a hardver je na donjem stepeniku srednje klase.

Tu su četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon 210 čipset brzine 1.1 GHz, 1 GB RAM, 8 GB memorije, ekran od pet inča 720p rezolucije, baterija kapaciteta 2.100 mAh, prednja kamera rezolucije dva, a poleđinska 8 megapiksela, uz blic, kao i Dual SIM i 4G podrška. Cena uređaja kad počne prodaja u novembru trebalo bi da bude 99 dolara, odnosno 99 evra, a dimenzije Archos 50 Cesium su skromnih 147 x 72 x 8.5 milimetara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS