• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobićete Windows 10 čak iako ga ne želite

Autor mondo.rs

Microsoft šalje najnoviju verziju svog operativnog sistema i onim korisnicima koji to zapravo ne žele.

Postoji jedna mana u vezi sa besplatnom Windows 10 nadogradnjom, ako se to uopšte može nazvati manom – računar će sam preuzeti update bez obzira da li vi to želite ili ne. Ažuriranje zauzima oko 6 GB prostora.

Izveštaj sa The Inquirer sajta navodi da su neki korisnici pronašli kopije Windows 10 OS-a u skrivenom update folderu iako su odlučili da svoje računare ne ažuriraju. Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da nadogradnja ima nameru da se sama instalira.

„Ne samo da je računar sam preuzeo nadogradnju, već sam pokušava da se ažurira nakon svakog restartovanja,“ rekao je jedan od korisnika.

Nadogradnja nekim korisnicima pravi određene probleme kao što su prekoračenje internet podataka i usporavanje internet veze prilikom preuzimanja fajlova. Takođe, zauzima i prostor, što je na nakim modernim notebook računarima veliki problem,imajući u vidu da dolaze sa relativno malom internom memorijom.

Microsoft je rekao The Inquirer-u da čak iako korisnici ne dobiju kopiju Windows 10 operativnog sistema, update fajlovi će biti preuzeti na računar ako je korisnik odabrao automatsto ažuriranje sistema kroz Windows Update opciju koja je već aktivirana, prenosi Techno Buffalo.

Ovo je odlično ako imate u planu da pređete na Windows 10, zato što će fajlovi već biti na računaru kada odlučite da ga ažurirate. Međutim, za ostale korisnike i nije baš tako dobra vest, pogotovo za one koji ne žele da pređu na novi operativni sistem.

Isključite Windows Update ako ne želite da računar sam preuzima update fajlove. Nakon toga, moraćete ručno da proveravate da li je ažuriranje dostupno za vaš računar.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS