• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftini dronovi će leteti oko nas

Autor mondo.rs

Zahvaljujući novoj tehnologiji koja stiže iz Qualcomm-a.

 Qualcomm dronovi sa niskim cijenama Izvor: MONDO portal.

Qualcomm je uspeo da ugradi mnogo funkcija u čip koji je predviđen za korišćenje u popularnim dronovima. Cene ovih uređaja u narednom periodu mogu biti manje od 300 dolara.

Neke ljude ova vest možda i nije toliko iznenadila. Sličan pristup komapnija ima i kada su u pitanju mobilni telefoni – u svojoj ponudi ima mnogo različitih čipova, različitih karakteristika. Ovakav pristup omogućio je kopaniji vodeću poziciju na tržištu, piše Time.

Qualcomm je uspeo da smanji prostor koji zauzima elektronika unutar mobilnih telefona što je samim tim doprinelo smanjivanju cena materija i u isto vreme smanjila potrošnju električne energije. Sličan pristup iskorišćen je pri kreiranju novog Snapdragon Flight čipa.

Obezbeđivanjem više stvari na jednom čipu, Qualcomm je uspeo da smanji veličinu ploče i baterije koja je neophodna za napajanje elektronike. Manja baterija smanjuje težinu, što smanjuje i veličinu motora, što na kraju doprinosi smanjivanju cene samog uređaja. Kompanija je već sklopila dogovor sa proizvođačem Yuneec iz Hong Konga koji će dizajnirati dron.

Predstavnik Qulcomm-a je na pitanje zašto su neophodni manji, jeftiniji dronovi odgovorio da su upravo ovakvi uređaji pogodni za pravljenje boljih selfie fotografija. „Ljudi žele da fotografišu.“

Iako se mogu koristiti u razne druge svrhe, ove dve kompanije žele u prvi plan da stave GoPro kameru koja će pratiti korisnika.

Ko zna, možda ovakav pristup postane uspešan u narednom periodu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS