• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NASA šalje astronaute na Mars 2023. godine

Autor mondo.rs

Prvobitni plan bio je da se astronauti pošalju 2021. godine. Evo i razloga koji su doveli do odlaganja.

Dobre vesti – definitivno idemo u svemir. NASA je objavila da je završila temeljnu tehničku i programsku reviziju svoje misije na Mars i da sve izgleda dobro.

Nažalost, NASA je rekla da zbog strukturalnih promena na Orion kapsuli, misije EM-2 možda ne bude sve do aprila 2023. godine. Originalni datum bio je avgust 2021. godine, što znači da ćemo morati da se strpimo još koju godinu. Doduše, agencija deluje dosta uvereno i smatra da će jednog dana ljudska noga kročiti na ovu planetu koja je trenutno okupirana Curiosity roverom.

„Naš rad da pošaljemo ljude u solarni sistem napreduje,“ rekao je NASA administrator Čarls Bolden. „Orion je ključni deo fleksibilne arhitekture koja će omogućiti kročenje ljudske noge na ovu planetu, i mi smo se obavezali da napravimo svemirsku letelicu i ostale neophodne elemetne kako bi sve ovo pretvorili u stvarnost.“

NASA je već uspešno testirala Orion, pa je naučnicima omogućila dosta bitnih informacija. U stvari, inženjeri su već iskoristili te informacije kako bi unapredili dizajn Oriona pred sledeći test, piše TechnoBuffalo.

Nakon toga, inženjeri će nastaviti da usavršavaju Orion kapsulu sa planom da u potpunosti uključe integrisane sisteme za kontrolu zaštite životne sredine i života.

Postoji šansa da NASA bude spremna pre aprila 2023. godine, ali imajući u vidu koliko svemirske letelice mogu da budu delikatne, bolje im je da ne žure. Dok čekamo, možete pogledati kako bi život na Marsu izgledao. Mini film The Martian prati astronautov pokušaj da preživi na Marsu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Astronaut’s-Eye View of NASA’s Orion Spacecraft Re-entry
Izvor: NASA Johnson

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS