• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft lansirao Office 2016

Autor mondo.ba

Kompanija Microsoft danas je lansirala novi Office 2016 širom svijeta.

Radi se o paketu aplikacija koje su najnoviji dodatak sistemu Office 365, Microsoftovom pretplatničkom servisu u oblaku koji korisnicima omogućuje zajednički rad na zadacima na najvišoj razini.

Način kako ljudi rade korjenito se promijenio i upravo zato je Microsoft fokusiran na nova rješenja i unapređenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja “mobile-first, cloud-first” svijeta”, rekao je CEO Microsofta, Satya Nadella.

“Ove posljednje inovacije znače veliki korak naprijed u transformaciji Officea od poznatog seta aplikacija usmjerenih prema individualnoj produktivnosti prema povezanom setu aplikacija i usluga dizajniranih za moderni rad, kolaboraciju i timski rad”.

Blog možete pronaći na Official Microsoft Blog.

Office 2016 sadrži nove verzije kompjuterskih aplikacija Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access za Windows.Ako se pretplate na Office 365, korisnici mogu koristiti uvijek ažurne, potpuno instalirane aplikacije za sve svoje uređaje u kombinaciji sa skupom potrošačkih i komercijalnih servisa koji se stalno razvijaju, na primjer OneDrive, koji služi za internet čuvanje podataka, Skype for business, Delve, Yammer i razne sigurnosne karakteristike korporativne klase.

Novi Office i Windows 10 u kombinaciji predstavljaju najpotpunije rješenje za rad.Aplikacije Office 2016 sistema besprijekorno funkcionišu u dosad najboljem Windows sistemu, uključujući novi Sway za Windows 10, aplikaciju za stvaranje interaktivnih priča koje se mogu dijeliti, a na desktopu izgledaju sjajno.

Windows Hello je karakteristika koja omogućava prijavu u sisteme Windows i Office 365 jednim jedinim korakom.Aplikacije iz paketa Office Mobile u sistemu Windows 10 omogućavaju produktivnost u pokretu, što uključuje i Continuum, karakteristika koja omogućava korištenje telefona u kompjuterskom načinu rada.

Cortana se povezuje sa sistemom Office 365 te pomaže pri zadacima kao što je priprema sastanaka, a daljnja integracija s programom Outlook očekuje se već u novembru.

Nove aplikacije sistema Office 2016 dostupne su na 47 jezika, a preduslov za njihovo korištenje je Windows 7 ili neka njegova novija verzija. Korisnici pretplaćeni na Office 365 mogu u sklopu pretplate preuzeti nove aplikacije sistema Office 2016.Automatska ažuriranja počeće se distribuirati pretplatnicima sljedećeg mjeseca.Office 2016 od danas je dostupan kao paket za jednokratnu kupnju za PC-jeve i Macove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS