• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako visok rezultat nijedan čipset nije ostvario!

Autor mondo.rs

Teća verzija najnovijeg Qualcomm Snapdragon 820 čipseta uspela je da pobedi konkurenciju na GeekBench testu.

Qualcomm još uvek testira nedavno najavljeni Snapdragon 820 čipset. Ranije ovog meseca kompanijin predstavnik je rekao da će 30 novih uređaja koristiti ovaj čipset.

U julu su se pojavile prve informacije u vezi sa rezultatima koje je ostvario Snapdragon 820 na GeekBench testu – single-core rezultat iznosio je 714 dok je multi-core rezultat bio 1942. Ovo i nisu baš impresivni rezultati. To je zbog toga što je tada brzina radnog takta bila 1.46 GHz. Još jedan test Snapdragon 820 čipseta pokazao je mali napredak. Single-core rezultat je bio 1732 dok je multi-core rezultat bio 4970 poena.

Najnoviji test, prikazuje rezultate koje je ostvarila treća verzija Snapdragon 820 čipseta. Ovog puta uspeo je da pobedi kako Exynos 7420 čipset koji se nalazi u novim Samsung S6 telefonima, tako i novi A9 procesor koji se nalazi u novim iPhone 6s i 6s Plus telefonima. Single-core rezultat iznosi 2032 poena dok multi-core rezultat iznosi 5910 poena!

Snapdragon 820 je samo jedan od nekoliko novih vrhunskih čipseta koji će pokretati mobilne uređaje naredne godine. Očekuju nas i Huawei Kirin 950 kao i deca-coreMediaTek Helio X20 čipset.

Xiaomi Mi5 je prvi uređaj koji će koristiti novi Snapdragon čipset. Bar tako glasine kažu. Prvi uređaji će početi da se pojavljuju u martu sledeće godine, piše Phone Arena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS