• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uklonite nepotrebne Android aplikacije

Autor mondo.rs

Debloater će vam svakako u tome pomoći!

Neke pplikacije koje dolaze sa telefonom, bilo da su instalirane od strane proizvođača ili operatera, se mogu smatrati bloatware-om. Cela Android zajednica se bori protiv njih. Dobra vest je da neki proizvođači dozvoljavaju korisnicima da neželjene aplikacije uklone sa svojih uređaja. Čak i pojedini operateri dozvoljavaju isto to. Vlada Južne Koreje je dozvolila korisnicima da uklone bloatware sa svojih uređaja.

To je odlična vest za one koji žive u ovoj zemlji, ali šta da rade oni koji ne žive tamo? E pa, postoji Debloater program XDA člana Gatesjunior-a. Ono što je dobro, jeste da vam dozvoljava da uklonite sve bloat aplikacije i da za to ne zahteva root pristup.

Debloater nije zvanično rešenje iz Google Android tima niti je delo nekog brenda ili operatera. Kao i uvek, koristite program na sopstvenu odgovornost! Budite pažljivi ako ćete modifikovati neke stvari zato što kreator programa ne dozvoljava to bez njegove dozvole. Isto važi i za redistribuciju programa.

Cilj programa je da blokira ili onemogući aplikaciju na uređaju preko komandne linije ili konzole. Ne zahteva root pristup, ali ćete morati da pratite uputstva i obezbedite ono što program zahteva, kao na primer Windows operativni sistem, USB drajvere i minimum KitKat Android verziju.

Evo i liste sa najzanimljivijim mogućnostima Debloater programa:

- Blokira ili onemogućava aplikacije na uređaju

- Omogućava ponovno korišćenje aplikacija

- Aktivira blokirane aplikacije odjednom

- Mogućnost potpunog uklanjanja aplikacija, ukoliko imate root

Ukratko, ovaj program će jednostavno onemogućiti ili blokirati aplikacije treće strane. Programer kaže da Debloater može da pročita sve u realnom vremenu ili direktno sa uređaja, prenosi Android Community.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS