• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Force Touch ekrani uskoro i na Androd telefonima

Autor mondo.rs

Tehnologija koju već koriste Apple i Huawei, sledeće godine biće dostupna i na ostalim Android telefonima drugih proizvođača.

Synaptics je objavio da će njegova ClearForce tehnologija, koja je dosta slična Apple-ovoj 3D Touch tehnlogiji uskoro biti dostupna na Android telefonima koji se očekuju početkom sledeće godine.

ClearForce donosi unapređenu kontrolu uređaja – u zavisnosti od jačine pritiska korisnici će moći da brže listaju sadržaj, zumiraju fotografije, imaju bolju kontrolu u video igrama, otključavaju telefone...

Sve ovo omogućiće kreiranje mobilnih aplikacija koje će korisnicima pružiti više opcija a ujedno biće i lakše za korišćenje, navodi The Next Web.

Iz kompanije kažu da „blisko sarađuju sa vodećim svetskim proizvođačima kako bi korisnicima ponudili pametne telefone sa ovakvim ekranima početkom sledeće godine.“

Ne zna se još uvek koji uređaji će koristiti ovu tehnologiju, ali se pretpostavlja da će proizvođači Android telefona želeti da je imaju na svojim telefonima.

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, Huawei je predstavio svoj Mate S telefon koji poseduje ekran sa sličnom tehnologijom.

Biće interesantno videti da li će i Microsoft predstaviti Windows 10 Mobile uređaje sa ekranima koji poseduju ClearForce tehnologiju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS