• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opala prodaja personalnih računara

Autor mondo.rs

Čak ni Windows 10 nije uspeo da zaustavi pad prodaje.

Windows 10 je možda uneo novi život u stare računare, ali nije učinio ništa da spreči pad prodaje novih u toku leta. Gartner i IDC procenjuju da je prodaja računara opala u trećem kvartalu (između 7.7 i 10.8 procenata) baš kada se novi Windows pojavio. Ovaj pad je jedan od većih padova. No, sa druge strane i ne iznenađuje toliko. Kao što su analitičari objasnili, Microsoft-ovo brzo obezbeđivanje nove verzije je nateralo proizvođače da starije modele prodaju sa novim operativnim sistemom umesto da prodaju nove modele. Niko ne želi da kupi stari model samo zato što ima novi softver.

Postavlja se pitanje, da li će novi modeli koji tek treba da se pojave ove jeseni uspeti da malo poboljšaju situaciju. Ukoliko prodaja i dalje bude u padu, ova industrija će zaista biti u problemu, piše Engadget.

Nova platforma nije jedini faktor koji je uticao na ovaj pad. Analitičari takođe krive i jačanja dolara, što je uticalo na podizanje cena na drugim tržištima. Naravno, ima tu je još faktora koji su uticali na celu situaciju. Doduše, neki proizvođači su prošli bolje od drugih. Po pravilu, velika imena kao što su Apple, Dell, HP i Lenovo nemaju problem. Imaju ga samo manje poznati proizvođači.

Rano je reći da li će Windows 10 uspeti da zaustavi pad, ali izgleda da budućnost personalnih računara nije tako svetla kada je prodaja u pitanju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS