• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTC najavio novi iPhone?! Upoznajte HTC One A9!

Autor mondo.rs

Novi HTC premijerno je najavljen u Njujorku, a jedan od HTC događaja koji smo najviše iščekivali upoznao nas je sa One A9, koji liči na iPhone, ali je i potpuno drugačiji!

Za HTC je ovo novi početak.

Prvi veliki zaokret u dizajnu premijum HTC One serije i prvi model koji će doći sa Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom. HTC kompanija već neko vreme ima problema da se nametne kupcima, tako da je osvežavanje premijum linije sasvim logičan potez, ali da li je HTC to uradio na vreme i da li je novi One A9 dovoljno spreman za tržište?

Mi bismo rekli da jeste, a vi procenite to i sami čitajući naredne redove!

Ono što je važno reći, a o čemu smo stekli jak utisak tokom prezentacije HTC One A9 za MobIT jeste da je kompanija slušala korisnike i izmenila ono što ima je smetalo na One M7, One M8 i One M9 modelima!

iPhone-oliki HTC

Jeste, prva posmisao pri pogledu na ovaj model je "Isti iPhone", ali verujte nam - nije tako! MONDO ekipa imala je jedinstvenu priliku da se "lično" upozna sa sva četiri modela tj. boje iz nove A9 serije, koja nastavlja HTC filozofiju, ali i donosi zaokret po pitanju dizajna.

HTC One A9, za koji mnogi tvrde da podseća na iPhone, zapravo je pozicioniran ispod HTC One M9 uređaja i namenjen je kupcima koji žele otmen, kvalitetan i moderan telefon sa najnovijim funkcijama koje se koriste na lak i brz način. iPhone 6, dakle prvi drugačije dizajniran iPhone, pojavio se nakon premijere HTC One M7 i HTC One M8, pa bi se moglo reći da je Apple čak "posudio" inspiraciju od HTC ekipe. Bilo kako bilo, HTC One A9 liči na iPhone, ali kao što smo napomenuli u podnaslovu - i potpuno je drugačiji!

Dolazi u četiri moderne boje, plus dve za koje još ne znamo da li će stići kod nas (pogledajte galerije fotografija u tekstu). HTC je dodao senzor otiska prsta u kućište (ne prvi put), koji je dovoljno pipnuti da se telefon otključa ili autorizuje neka od opcija. Kamera je poboljšana i izmenjena, vodili su računa i o zvuku, ali su izbacili prednje zvučnike zbog minimalističkog dizajna kućišta. Displej je AMOLED matrice, a prekriven je 2.5D zakrivljenim staklom, koje na sjajan način spaja metalno telo i ekran.

HTC One A9 specifikacije:
- AMOLED ekran, 5.0 inča, 1.080 x 1.920 piksela, 441 ppi
- Zaštita od grebanja Gorilla Glass
- Android Marshmallow sa HTC Sense
- Čipset Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617
- Octa-core 1.5 GHz Cortex-A53 + Adreno 405 GPU
- 3 GB RAM, 32 giga interne memorije + do 2 microSD terabajta (!)
- 13 MP primarna kamera, OIS opcija, Dual LED blic, dvotonski, prednja Ultrapixel, 4.0 MP
- HDR snimci, panorama, autofokus, mod ulepšavanja na prednjoj kameri
- Wi-Fi, Bluetooth, LTE podrška, standardni 3.5 mm audio, microUSB, NFC
- Telo izrađeno od metala u četiri boje
- Stereo FM radio, microUSB 2.0,
- Li-Ion baterija 2.150 mAh.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

AcaZ

Izgleda kao iPhone: http://www.htc-srbija.com/htc-najavljuje-one-a9-android-telefon-koji-izgleda-bas-kao-iphone-841.html

RECENZIJE

TIPS & TRICKS