• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve Android aplikacije radiće i na PC-ju

Autor mondo.rs

Spajaju se Android i Chrome OS što bi, između ostalog, omogućilo i pokretanje Android aplikacija na PC-ju!

Već sad možete da na različite načine pokrenete Android aplikacije na Windows ili nekoj drugoj platformi (evo jednog od najboljih), ali će to uskoro omogućiti i zvanično Google. "Tajna" se krije o spajanju Chrome i Android OS-a, koji će se dogoditi već početkom 2016. godine u preview verziji da bi zvanična bila puštena tokom 2017. godine, prenose različiti mediji (WSJ, PhoneArena, GSMArena...).

Spajanjem Chrome i Android operativnih sistema Chromebook računari dobili bi daleko veću upotrebljivost, a korisnici računara novi OS koji ima pristup Google Play tržištu sa preko milion i po aplikacija i igara. Promene se očekuju u imenu Chromebook računara, ali se ne očekuje da ova simbioza dva OS-a na bilo koji način utiče na Chrome veb pregledače (desktop i mobilni).

Sandar Pikaj, direktor divizije koja se bavi ovim pitanjem vodio je i Android i Chrome poslove, a tokom oktobra je izjavio sledeće: "Mobilnost kao kompjuterska paradigma izjednačiće se uskoro s onim što danas nazivamo desktopom". Mislimo da nam veća potvrda ovoga o spajanju dva OS-a ne treba!

Ovim potezom Google bi i zvanično odgovorio na Microsoftov dobro prihvaćen plan - jedan OS na svim uređajima - telefonima, računarima, Internet of Things, tabletima, gedžetima, pa i konzolama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS