• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 5 novina koje Android 6.0 Marshmallow nudi

Autor mondo.rs

Pogledajte i pročitajte šta je ono najvažnije što će Android 6.0 doneti.

Android 6.0 je još uvek nedeljama, za neke i mesecima daleko, ali već sad možemo da vam kažemo i pokažemo šta je ono najbolje što će doneti ta nadogradnja Google sistema.

Prvi uređaj koji će se iz fabrike pojaviti s Marshmallow Android 6.0 sistemom je, ne računajući nove Nexus telefone, HTC One A9, koji je izazvao dosta polemike na netu zbog svoje sličnosti sa iPhone 6 i iPhone 6S telefonima, ali i zbog najave da će omogućiti da se na microSD karticu prebace baš sve aplikacije, uključujući i Google aplikacije, kako bi se interna memorija rasteretila. Zapravo, otkrivši vam ovu opciju, upravo smo našu listu Top 5 Android 6.0 noviteta proširili još jednim, ali to vam poklanjamo, kao bonus :)

Evo i Top 5 noviteta koje Android 6.0 Marshmallow donosi:

- Android NOW ON TAP: otvorite dodatne opcije bilo koje aplikacije ili ekrana na kojem se nalazite zadržavajući Android Home taster. Više o ovome pročitajte OVDE!

- Dozvole za aplikacije: Konačno imate mogućnost da odlučite o tome koja aplikaciji će pristupati kojim opcijama telefona (kontakti, mikrofon, poruke, memorija, veb, kartica i sve drugo). Mnogi smatraju da će uvođenjem ove opcije Android postatisigurniji. Više o ovome pročitajte OVDE!

- Podrška za senzore otiska prsta: Sad gotovo svaki Android može da ima skener otiska prsta, ako to proizvođač poželi da stavi na svoj uređaj. Više o ovome pročitajte OVDE!

- Doze Mode: Nova opcija za uštedu potrošnje baterije, koja pozadinske procese telefona, koji nisu neophodni za funkcionisanje, gasi do ponovnog paljenja ekrana kad je telefon u džepu, tašni ili na stolu. Ova opcija, sa boljom Marshmallow optimizacijom, trebalo bi značajno da uštedi energiju baterije.

- Novi meni aplikacija: Ikonice aplikacija u glavnom meniju se prikazuju sa poboljšanjima koje uključuju aplikacije koje se najčešće koriste, predlog Androida koje aplikacije da koristite i pretragu aplikacija.

I to je to za sada. Kako vam se čine ova poboljšanja?

Top 5 Android 6.0 Marshmallow funkcija.
Izvor: CNet.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS