• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučna fantastika postaje realnost

Autor mondo.rs

Ako ste ljubitelj naučne fantastike, oduševiće vas ova lista. Ako pak niste, možda će vam delovati jezivo.

Sajt Business Insider objavio je listu tehnologija koje će u bliskoj budućnosti naučnu fantastiku pretvoriti u realnost, ali zaista.

Evo i pomenute liste:

Naučnici su razvili akustični hologram koji koristi ultrazvuk kako bi pomerao objekte. Tehnologija će se možda jednog dana koristiti za upravljanje mikrohirurškim instrumentima koji će služiti za direktno ubrizgavanje leka u oštećeno tkivo, bez potrebe da se unosi u organizam.

Nevidljivi ogrtači više nisu samo rezervisani sa Harija Potera. Manipulišući određenim talasnim dužinama svetlosti, naučnici su uspeli da pokažu kako objekti ne mogu biti vidljivi.

Ljudski organi koji se mogu odštampati. Da, 3D štampači su postali brzi, lakše se koriste i lakše rade sa materijalima. Prvi ovako odštampani lek je dobio i dozvolu, a istraživači nastavljaju da eksperimentišu sa štampanjem komplikovanih živih materijala, kao što je tkivo jetre na primer.

Šta ako bismo mogli da se suprotsavimo gravitaciji? Leteća žaba je poslednje na šta je jedan profesor naišao u svojoj laboratoriji, eksperiment je otkrio neočekivanu moć vodenog magnetizma.

Oživljavanje mrtvih više nije cilj samo uvrnutim naučnicima. Pošto je genom mamuta dekodiran, naučnici istražuju mogućnost korišćenja genetskih informacija kako bi ponovo kreirali izumrle životinje. No, ne brinite. Istraživači hoće prvo da vaskrsnu biljke.

Vampiri ostaju besmrtni ispijanjem krvi. Možda zvuči jezivo, ali naučnici istražuju kako davanje starim ljudima mlade krvi može da zaustavi proces starenja.

Hologrami koji govore. Microsoft je predstavio Hololens uređaj, koji naprednu virtuelnu realnost pretvara u realnost.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS