• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve slike novog kralja Androida!

Autor mondo.rs

Ovo sigurno niste očekivali - sve što znate o Huawei Mate 8 zaboravite i pogledajte prve prave slike!

Viđali smo sve i svašta što se nazivali Huawei Mate 8 imenom, ali ovo je prva prava stvar!

Odavno se priča o Huawei Mate 8 smartfonu, a nedavno procureli testovi performansi stavili su ga na apsolutno prvo mesto zahvaljujući Kirin 950 čipsetu koji je izradio Huawei. Čipset moćnih performansi i što je još važnije - dobre grafike, koja je uvek bila ahilova peta Huawei-ja - ne obećava samo dobar i brz rad, nego i duže trajanje baterije i manje grejanja potpuno metalnog telefona. Kirin 950 "sastoji se" od moćnih Cortex-A72 jezgara (2.53 GHz), pomognutih sa još četiri Cortex-A53 jezgra (1.8 GHz) i Mali T880MP4 GPU grafikom, dok je sve spakovano u big.LITTLE arhitekturu sa podrškom za VoLTE i Cat6 4G standarde.

Iskreno, očekivali smo da će Carrera - kodno ime Huawei Mate S - biti zapravo Huawei Mate 8, jer smo i prošle godine u Berlinu upoznali Huawei Mate 7, ali ne, to je ipak bio "samo" Mate S, koji je manji, kompaktniji i namenjen korisnicima od stila.

Po slikama koje su procurele na GSMArenu vidi se da Mate S i Mate 8 dele dosta toga zajedničkog - od dizajna do zakrivljenog 2.5D stakla, preko senzora otiska prsta. Ipak, Mate 8 biće zver i po pitanju ekrana - dolaziće u dve rezolucije, 1.080 x 1.920 piksela i 2.560 x 1.440 piksela, obe sa 6 inča (15.3 centimetra) - kao i sa 3 tj. 4 GB RAM. Takođe, prva verzija imaće 32 GB memorije, dok je druga "zakucana" na 64 GB i obe sa podrškom za microSD kartice do 128 GB, odnosno drugom SIM karticom.

Mate 8 dolazi sa kamerom rezoucije 16 megapiksela, OIS opcijom, dual Led blicem i prednjom kamerom rezolucije 8 megapiksela, koja ima mod ulepšavanja. Telefon ima "monstruoznu" bateriju kapaciteta 4.100 mAh, a ono što smo ekskluzivno saznali od našeg izvora - imaće USB Type C port na donjem delu, između (nadamo se) dva stereo zvučnika.

Očekujemo PUNO od Huawei Mate 8, jer je Mate 7 bio apsolutni hit i naš smartfon godine. Videćemo već 26. novembra koliko će nam Huawei stvarno i dati!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS