• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top Android: Mate 8!

Autor mondo.rs

Najbrži čipset na tržištu, Android Marshmallow, inteligentni koprocesor, nova kamera i poboljšan dizajn su glavni aduti Huawei Mate 8 fableta!

 Huawei Mate 8 premijera, cena, najava, specifikacije, slike, info, video Izvor: Huawei/MONDO portal.

Kraj godine 2015. ostaće upamćen po premijeri Huawei Mate 8 fableta, koji je predstavljen u Kini, a prvi put će se široj publici predstaviti na CES konferenciji u Las Vegasu, koja se održava u januaru 2016. godine, u SAD. Telefon će se u prodaji naći odmah prvo u Kini, a onda i na svim drugim tržištima. Kod nas ga ne očekujemo pre kraja prvog tromesečja 2016.

Ono čemu smo se nadali se i desilo - Huawei Mate 8 u svakom smislu je ispunio očekivanja i nastavio tamo gde je stao Huawei Mate 7, odnosno nadogradio ono što Mate S nudi.

Dizajnerski, konstrukciono i izgledom ovo je telefon najsličniji Mate S modelu sa kućištem od metala izrađenog iz jednog komada, blago zaobljenih ivica, ispupčene pozadine i sa zakrivljenim 2.5D staklom preko displeja. Displej je dijagonale 6 inča (15.3 centimetra), rezolucije Full HD, odnosno 1.920 x 1.080 piksela, 367 ppi, sa dijamantski obrađenim ivicama stakla koje prekriva ekran. Za razliku od Mate S uređaja, Mate 8 dolazi sa IPS LCD matricom, što znači da će crna biti nešto slabija u odnosu na AMOLED, ali će ekran biti prirodnijih boja.

Pod haubom je, naravno, Huawei Kirin 950 čipset, koji ima osam jezgara, napredna četiri brzine 2.35 GHz sa Cortex-A72 potpisom i četiri namenjena manje zahtevnim radnjama, brzine 1.8 GHz sa Cortex-A53 potpisom. Čipset je urađen u TSMC tehnologiji uz korišćenje 16 nanometara FinFET procesa proizvodnje. Uz Kirin 950 dolazi i tri, odnosno četiri giga RAM, po izboru korisnika, dok interna memorija i podrška za microSD ostaju nespomenuti (što ne znači da ih nema, naravno). Za grafiku je zadužen novi grafički čip Mali T880MP4.

Svemu se pridružio i, po rečima Huawei-ja, inteligentni i5 koprocesor, zadužen za obavljanje zadataka kod kojih se traži niska potrošnja energije, kakvi su operacije sa senzorima, puštanje MP3 muzike, prepoznavanje i upravljanje glasom, "fused location provider" navigacija (FLP) i održavanje rada servisa za otkrivanje lokacije.

Telefon će se prodavati u crnoj, sivoj, zlatnoj i braon boji, a radiće pod Android Marshmallow operativnim sistemom, presvučenim Huawei EMUI 4.0 interfejsom. Nove inteligentne funkcije, koje ima svaki Huawei Android, jesu eRecovery funkcija, pametne funkcije glasom, defragmenter i poseban "zaštitni zid" protiv brze potrošnje baterije. U telefon je ugrađena baterija kapaciteta 4.000 mAh, koja će biti dovoljna za dan i po jače upotrebe Mate 8.

Huawei Mate 8 specifikacije:

- OS: Android 6.0 Marshmallow uz Huawei Emotion UI
- Ekran: 6" (15.3 cm) IPS LCD, 1.080 x 1.920 piksela
- SoC: HiSilicon Kirin 950, 4x Cortex A72 @ 2.3 GHz + 4x Cortex A53 @ 1.8 GHz
- Koprocesor: i5 sa inteligentnim funkcijama za kontrolu sekundarnih akcija
- GPU: Mali T880MP4
- RAM: 3 GB ili 4 GB
- Interna memorija: 32 GB ili 64 GB
- Kamera: 16 MP Sony IMX298, f/2.0 + 8 MP Sony IMX179, f/2.4
- Baterija: 4.000 mAh (spakovana u kućište,, ne vadi se)

Huawei Mate 8 od konkurencije ostaje korak iza samo kad je rezolucija ekrana u pitanju, jer u Huawei-ju smatraju da telefon ne mora da ima 2.560 x 1.440 ekran, koji ljudsko oko gotovo da i ne razlikuje od Full HD-a, dok je u svim ostalim aspektima jači ili na nivou onoga što konkurenti nude. Biće vrlo zanimljivo videti kako će korisnici reagovati na Mate 8.

Kad se pojavi u prodaji, očekujemo PUNO od Huawei Mate 8, jer je Mate 7 bio apsolutni hit i naš smartfon godine.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS