• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PC koji dele uz novine!

Autor mondo.rs

Računar je toliko jeftin da ga dele besplatno uz popularni britanski magazin.

Raspberry Pi je predstavio novi uređaj, jeftiniju verziju najprodavanijeg britanskog računara koji je ikad napravljen.

Raspberry Pi Zero je širok samo 3 centimetra i poseduje sve ono što je potrebno za izvršavanje svakodnevnih računarskih zadataka.

Novi računar košta 4 funte u Ujedinjenom Kraljevstvu, odnosno 5 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama. No, može se dobiti i potpuno besplatno uz kupljeni primerak MagPi magazina čija cena iznosi 5.99 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše Independent.

Raspberry Pi računari su do sada koštali od 20 do 35 dolara. Međutim, kompanija je objavila i to da na jeftinijoj verziji radi od početka ove godine.

Takođe su objavili i informaciju koja otkriva da ljudi i dalje ne kupuju male računare, bez obzira što im je cena vrlo povoljna.

Novi, mali računar poseduje 512MB RAM memorije, 1GHz procesor kao i HDMI, USB i microSD slotove. To znači da poseduje sve one bitne delove računara koji su potrebni za povezivanje sa ekranom i tastaturom. Niska cena i male dimenzije mu omogućavaju da bude korišćen u školama ili na nekim hobi projektima.

Kompanija postepeno radi na usavršavanju malih računara. Ranije ove godine je predstavila model koji ne košta mnogo a pruža šest puta veću snagu. Takođe je početkom godine otkriveno da jedan od Raspberry Pi računara može sam da se resetuje ukoliko ga osvetli blic kamere.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS