• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaš stari telefon mogao bi da spase svet!

Autor mondo.rs

Ne šalimo se, pogledajte ovo!

Već nekoliko puta smo vam predlagali kako da upotrebite stari pametan telefon, Android naročito (pogledajte predloge OVDE i OVDE). Ovog puta, pored četiri uobičajena načina imamo i jedan poseban - iskoristite svoj Android da spasete svet!

Pomoću aplikacije BOINC preuzećete mali paket naučnih podataka, kao i milioni drugih korisnika širom sveta, bitnih za opstanak čovečanstva i obrađivati ih na svom Androidu u cilju doprinošenja razvoju nauke i istraživanja o različitim globalnim uticajima čoveka na njegovo okruženje i obrnuto. I ne samo to, na vašem telefonu obrađivaće se najrazličitiji podaci, izračunavati zadaci, rešavati mnogi problemi i pitanja koja se tiču svih nas (tamo negde), a mi za njih i ne znamo.

Kad se naučni problemi ili istraživanja razlože na milione paketa podataka i rešavaju udaljeno, na različitim mestima (telefonima ili tabletima), uz kontrolu sa istog servera (tačke) dobija se brži i lakši sistem koji je održiviji i lakši za finansiranje, uz uštedu unergije i resursa.

BOINC aplikacija (zvanična Google, besplatna, za telefone i tablete) koristi pristup naučim projektima koji participiraju u okviru Yoyo@Home, World Community Grid, PrimeGrid, Enigma@Home, OProject@Home, theSkyNet POGS, Asteroids@Home, i Einstein@Home. Aplikacija radi samo kada je telefon priključen na punjač, kako ne bi trošila bateriju, a podaci se šalju isključivo preko Wi-Fi mreže, kako ne bi došlo do bilo kakvih troškova na računu korisnika. Na sve su mislili, naše je samo da stari telefon ponudimo kao alat za rad!

Pogledajte i ostale CNet predloge kako da iskoristite stari Android telefon.

Kako iskoristiti stari Android.
Izvor: CNet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS