• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošetajte Černobiljem... (VIDEO)

Autor mondo.rs

Novi VR projekat vam pruža priliku da se prošetate Černobiljem, pogledajte najavu!

Poljski razvojni studio The Farm 51 radi na interesantnom projektu za VR tehnologiju koji će vam pokazati kako to izgleda šetati se u blizini napuštene nuklearne elektrane Černobilj i obližnjim gradom Pripjat, a sve to sa vašeg kauča, bez opasnosti od zračenja.

Naime, oni su skenirali veliki deo ove oblasti i napravili je u VR svetu. Kako navode iz ovog tima, za određene delove, poput jedne hale, bilo je potrebno napraviti preko tri hiljade slika visoke rezolucije koje su kasnije poslužile za pravljenje 3D okruženja.

Projekat će biti mešavina interaktivnog dokumentarca, ali će imati i elemente video igre. Razvojni tim očekuje da će ga završiti do datuma obeležavanja tridesetogodišnjice černobiljske tragedije koji je 26. aprila sledeće godine.

The Chernobyl VR Project će biti dostupan za više VR uređaja uključujući Oculus, PlayStation VR, HTC Vive i Samsung Gear VR. Ako vas je ikada zanimalo kako izgledaju Černobilj i Pripjat, ovo će biti prilika da to i vidite. Inače zbog zagađenosti plutonijumom, grad Pripjat koji je u trenutku tragedije imao blizu 50 hiljada stanovnika, ne može biti naseljen u narednih 24 hiljade godina...

Chernobyl VR Project - video.
Izvor: The Farm 51.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS