• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu moderni ekrani

Autor mondo.rs

Proizvođačima pametnih telefona se toliko dopadaju da će čak 25 posto novih uređaja dolaziti sa ekranima koji koriste novu tehnologiju.

Sledeće godine, veliki broj novih telefona imaće skener otiska prsta. Ekrani osetljivi na jačinu pritiska će početi polako da se pojavljuju na velikom broju uređaja. Prema HIS-u, 25 posto svih novih pametnih uređaja koji će biti predstavljeni naredne godine dolaziće sa Force Touch tehnologijom koja omogućava ekranu da prepozna jačinu pritiska.

Svaki različiti dodir može pokrenuti nešto određeno. Apple-ova 3D Touch tehnologija koristi blagi pritisak kako biste na brzinu pogledali nešto u aplikaciju, dok jači pritisak obezbeđuje dodatne opcije.

Pored Apple Watch sata, iPhone 6S i S6 Plus telefona, Huawei Mate S takođe dolazi sa Force Touch tehnologijom. Na ovom telefonu se malo razlikuje jači pritisak. Zasniva se na trajanju pritiska, dok Force Touch zavisi od jačine pritiska.

Isporuka Force Touch modula će sledeće godine porasti za 317 procenata. Istraživači smatraju da će oni biti ugrađivani u uređajima visoke klase ali i onim koji spadaju u srednju klasu.

Dodatno, porašće proizvodnja in-cell i on-cell ekrana. Ovo će omogućiti ugradnju tanjih ekrana, prenosi Phone Arena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS