• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati antivirus ugrozio sve svoje korisnike!

Autor mondo.rs

Milioni korisnika izloženi riziku zbog propusta u popularnom antivirus programu! Uklonite njegovu Chrome ekstenziju odmah!

Nakon što je bio u centru skandala sa prodajom korisničkih podataka, jedan od najpopularnijih bezbednosnih antivirus softvera možda i nije toliko bezbedan na kraju krajeva. Jedan radnik u Google kompaniji popunio je izveštaj u vezi sa bagom koji se odnosi na AVG Web TuneUP ekstenziju koja isključuje zaštitu na Chrome pregledaču velikom broju korisnika. Tačnije, devet miliona korisnika ostaje nezaštićeno na internetu.

Propust koji je slučajno otkriven omogućio je hakerima da vide koje su stranice korisnici AVG-a posećivali, ali i njihove lične podatke. Osim toga, hakeri su mogli i da špijuniraju mejlove i druge onlajn aktivnosti korisnika sa instaliranim AVG antivirusom.

Kako je gHacksobjasnio, AVG-ova ekstenzija je uvek bila problematična. Menja početna podešavanja koja negativno utiču na iskustvo korisnika Chorme-a i skoro je nemoguće promeniti modifikovana podešavanja bez dektiviranja ekstenzije.

Nakon što je problem otkriven, AVG ga je dao rešenje, ali ga je Google odbio zato što nije rešio sve probleme. AVG je nakon toga objavio još jednu ispravku koja je Google prihvatio. Ipak, inline instalacija je deaktivirana i dalje.

Ukoliko imate AVG Web TuneUp ekstenziju, možda treba da razmislite o nekoj drugoj soluciji, savetuje BGR. Stiven Murdok sa UCL-a za BBC je rekao da ovaj propust dokazuje da gotovo svaki softver koji instaliramo na svoje računare može biti velika opasnost i za bezbednost i privatnost, čak i kad mu je svrha da nas štiti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS