• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ovaj Android ima odličnu kameru

Autor mondo.rs

Po mišljenju profesionalaca sa poznatog i cenjenog DxOMark sajta.

 Samsung Galaxy Note 5 DxOMark rezultati testa Izvor: MONDO/screenshot

Nakon Samsung Galaxy S6 Edge+ modela koji je takođe osvojio veliki broj poena na testu, stiže još jedan uređaj sa odličnom kamerom – Galaxy Note 5. Najnoviji fablet ove kompanije dobija i pozitine kritike, no, to je bilo i očekivano. Novi Note predstavljen je zajedno sa S6 Edge+ telefonom.

Fablet je na testu uspeo da osvoji 85 poena. Samo dva poena manje od pametnih telefona koji dele prvo mesto (Samsung Galaxy S6 Edge+ i Sony Xperia Z5). Note 5 nalazi se nalazi na trećem mestu, odmah pored S6 edge telefona.

Kada je fotografija u pitanju, telefon je osvojio 87 poena. Rezultati kamere su odlični u dobro osvetljenim uslovima. Međutim, u uslovima veoma jakog osvetljenja rezultati nisu preterano dobri ali će to najverovatnije ispraviti HDR. Skoro u svim uslovima, boje su prijatne. Fotografije uslikane u zatvorenom prostoru nisu perfektno oštre, imaju malih nedostataka.

Performanse blica su dovoljno dobre. Ne toliko impresivne, ali su zadovoljavajuće. Detalji su i dalje prisutni kada se koristi blic. U zavisnosti od nivoa osvetljenja, balans bele može preći u žutu nijansu.

Kada je video u pitanju, Note 5 je odličan za snimanje video snimaka u uslovima slabijeg osvetljenja. Balans belog i video renderovanje je takođe dobro, kao i performanse autofokusa, prenosi Android Community.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS