• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako koristite Windows 7, ovo je važno!

Microsoft upozorava sve korisnike na propuste Windows-a 7!

Windows 7 trenutno koristi oko 55 odsto korisnika računara, a Microsoft je upravo upozorio na njegov veliki i potencijalno opasan sigurnosni propust, piše Forbes u onlajn izdanju. Prema rečima Krisa Kaposele, direktora marketinga Microsoft kompanije, Windows 7 više nije najbolje rešenje kad su u pitanju posao, zabava i bezbednost. Ne, kad postoji Windows 10.

"Zaista brinemo zbog toga što ljudi nastavljaju da koriste operativni sistem star čitavu deceniju, ne samo zbog štampača koji sledeći kupe, a koji neće raditi u potpunosti, nego i zbog svih novih igara koje neće pokazati svoj pun potencijal i raskoš, jer ih Windows 7 ne podržava. Recimo, to je Fallout 4 slučaj i ta igra ne radi na starijim mašinama", rekao je Kaposela i nastavio: "Radeći sa programerima, softverskim kompanijama i proizvođačima na podršci i unapređenjima Windows-a 10, gradeći nove, bolje stvari i sigurniji ekosistem, ostavljamo stare stvari lošim (Windows 7), a da ne spominjemo viruse i sigurnosne probleme koji bi mogli da ih zadese (vlasnike Windows-a 7)".

Sve je to lepo, piše Forbes, ali onda kaže da su ovo najobičnije - gluposti! Napominju da Windows 10 nije ništa bezbedniji nego Windows 7 i da će Windows 7 biti podržan odstrane Microsoft kompanije sve do 2020. godine. Takođe, Fallout 4 neće raditi na istim mašinama ni sa Windows 10 instalacijom.

Ipak, ostaje jedna zanimljiva činjenica - Windows 10 ima univerzalne aplikacije, koje se prilagođavaju ne samo računaru, laptopu, tabletu i telefonu, nego i drugim sistemima, na kojima Windows 10 radi, a kako već sad svaki 10. korisnik računara koristi Windows 10 (preko 200 miliona njih za pet meseci), Windows 7 nadogradnje aplikacija, sigurnosne zakrpe i slična poboljšanja postaće ređi, jer će Windows 10 korisnici imati prednost. I to je verovatno najveći razlog za sve vlasnike podržanog Windows-a 7 da pređu na Windows 10. Kako? Evo, ovako!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS