• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android i dalje na vrhu

Autor mondo.rs

U nastavku pročitajte koju platformu, proizvođača pametnih telefona i aplikaciju korisnici najviše vole.

Smartfon tržište je jedno vrlo zasićeno tržište gde u određenim regionima dominira samo nekoliko proizvođača pametnih telefona ali i dve platforme takođe. ComScore kompanija koja je poznata po svom analiziranju smartfon trendova, kao što je tržišni udeo na primer, objavila je najnovije brojke do kojih je došla istraživanjem u Sjedinjenim Američkim Državama u novembru prošle godine. Najveći deo tržišta drži Android sa 53.1 procenata, dok je Apple na drugom mestu sa 43.1 procentom. Povećanje u odnosu na avgust 2015. iznosi 1.4 procenata kada je Android držao 51.7 procenata tržišta. Prema ComScore podacima, Microsoft Windows platforma drži 2.8 procenata dok BlackBerry ima samo 1 posto.

I dok Google dominira kada su platforme u pitanju, Apple je postao broj jedan proizvođač u novembru prošle godine sa 43.1 posto smartfon tržišta. Samsung je na drugom mestu sa 28 procenata. Ovo je odlična vest za Samsung koji je imao 27.4 procenata u avgustu iste godine. LG zauzima treće mesto sa 9.6 procenata što je povećanje u odnosu na avgust i tadašnjih 9.1 procenata. Motorola se nalazi odmah iza LG-a sa 5.3 procenata a takođe je zabeležila povećanje u odnosu na avgust kada je imala 4.7 procenata, prenosi Android Headlines.

ComScore pored ovih merenja, meri i tržišni udeo aplikacija. Na prvom mestu je svakako Facebook sa 77.2 procenata, na drugom YouTube sa 61.2 procenata, Facebook Messenger je na trećem sa 60.3 procenata, Google Play sa 52.1 procentom na četvrtom i Google Search sa 50.9 procenata na petom mesu.

Ostale aplikacije koje su se našle na listi su Google Mape, Gmail, Pandora, Instagram, Apple Music, Amazon Mobile, Yahoo Stocks, Apple Mape, Twitter i Google Drive.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS