• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android N će doneti dosta toga novog

Autor mondo.rs

Šta sve možemo da očekujemo dolaskom nove Android verzije, pročitajte u nastavku.

Podeljeni ekran, spajanje sa Chrome operativnim sistemom, prisvajanje RCS-a su samo neke stvari koje ćemo možda videti na Androidu 7.0. Iako su korisnici i dalje oduševljeni Android 6.0 Marshmallow verzijom i jedva čekaju da ažuriraju svoje uređaje, Google uveliko radi na novoj 7.0 verziji, tj. na Androidu N koji će biti dostupan u drugoj polovini ove godine.

Google nema nameru da otkrije ime nove Android N verzije, najverovatnije do polovine ove godine. Zbog toga se u poslednje vreme dosta nagađa koje ime bi bilo prikladno. Kompanija čak razmišlja da pokrene online glasanje kako bi korisnici glasali za svoju omiljenu poslasticu čije ime počinje slovom N.

Google je objavio da će ovogodišnja I/O konferencija trajati od 18. do 20. maja na kojoj će sigurno biti prikazana i nova Android verzija. Finalna verzija će biti predstavljena najverovatnije u septembru ili oktobru. Develeoper preview verzija će biti dostupna već u maju.

Da li će Chrome operativni sistem nestati? Glasine u vezi sa ovim operativnim sistemom kruže već duže vreme, no, Google je najavio da će nekoliko Chromebook računara biti predstavljeno ove godine. Izveštaj Wall Street Journal-a iz oktobra prošle godine navodi da Google-ovi inženjeri već dve godine rade na „spajanju“ ova dva operativna sistema.

Još se ne zna šta bi moglo da proistekne iz takvog „spajanja“, ali mnogi IT analitičari predviđaju da će Chrome OS nestati. Za razliku od Androida koji je najzastupljeniji operativni sistem na svetu, i nalazi se na preko milijardu uređaja, Chrome OS se nalazi samo na 3 posto PC uređaja. Ovo je i jedan od razloga zašto kompanija želi da od ova dva operativna sistema napravi jedan.

Jedna od novina koja će se naći u Android N verziji je split screen. Omogućava korisniku da simultano koristi više aplikacija, kao na Samsung Galaxy S6 uređaju, piše TechViral.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS