• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi iPhone sa novim ekranom

Autor mondo.rs

Apple planira da u novi model telefona ugradi fleksibilni OLED ekran.

Pojedini izvori tvrde da su kompanije Samsung Display i Apple sklopile dogovor u vezi sa proizvodnjom OLED fleksibilnih ekrana za novi iPhone 7 telefon. Samsung uveliko kontaktira druge kompanije koje se bave proizvodnjom ekrana u Koreji kako bi na vreme obezbedio sve što je potrebno za ovako veliku porudžbinu od strane Apple-a.

Zbog postignutog dogovora Samsung će morati u proizvodnju da uloži 7.47 milijardi dolara kako bi uspeo da zadovolji potražnju.

Vrednost ugovora nije objavljena javno. Proizvodnja treba da počne u prvom kvartalu ove godine i da se nastavi sve do 2017. godine. Mesečno će se proizvoditi od 30 do 45 hiljada panela.

iPhone telefoni su do ove godine dolazili sa LCD ekranima. Apple Watch pametni sat je prvi Apple-ov uređaj koji koristi fleksibilni OLED ekran, tako da ugrađivanje ovakvih ekrana u iPhone uređaje i nije nešto to bi nas toliko iznenadilo. Nije tajna da Samsung proizvodi najbolje OLED ekrane na tržištu, takođe snadbeva i još neke komponente za iPhone uređaje, kao na primer A9 procesor.

Proizvodnja čipova, ekrana i RAM memorije donosi veliku količinu novca kompaniji, ne prodaja mobilnih telefona. Ovakav dogovor može da bude samo od koristi, i jednoj i drugoj kompaniji, piše Android Authority.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS