• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android telefoni će biti kao ljudi

Autor mondo.rs

Da, dobro ste pročitali, moći će da misle i vide kao pravo ljudsko biće.

Google je objavio da će u Android ugraditi duboko učenje, što će omogućiti telefonima da koriste algoritme kako bi prepoznali fotografije i kako bi mogli da misle kao čovek.

Kompanija se povezala sa kompanijom Movidius koja proizvodi čipove koji će ovo omogućiti. Ove dve kompanije su već ranije radile na Google-ovom Tango projektu. Slična tehnologija će možda doći do Android operativnog sistema i telefona koji ga koriste.

Nove opcije mogu omogućiti telefonima da pokažu šta trenutno gledaju a da se pritom ne oslanjaju na internet, ako je verovati izveštajima koji su se pojavili. Takođe, omogućava telefonima da pokažu u koje ulične znakove i u koje reči gledaju, i da sačuvaju te podatke kako bi ih obradili, piše Independent.

Tehnologija možda bude iskorišćena na potpuno novim uređajima i telefonima, koji nisu ranije viđeni, sudeći prema Google-u.

Duboko učenje koristi računare koji su strukturirani kao ljudski mozak što im omogućava da prepoznaju i razumeju stvari na isti način kao i mi. Google je već koristio tehnologiju u nekim svojim proizvodima, kao što je Google Photos, pa korisnici mogu da pretražuju određene objekte na svojim fotografijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS