• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smarač Bil vam može ugroziti privatnost?

Autor mondo.rs

Kada je privatnost u pitanju, neki smatraju da je Bil, smarač na popularnim društvenim mrežama rizičniji od glupih lozinki kao što su 123456 i password.

Ukoliko niste pretraživali internet protekle nedelje, verovatno niste ni čuli ništa o Bilu – Čiča Gliši koji vam poručuje da budete kao on.

Ljudi su vrlo brzo počelli da postavljaju Budi Kao Bilinternet meme na svojim Facebook profilima, dok su hejteri počeli da kreiraju svoje verzije Bila kako bi zaustavili ovaj trend.

Onda se Better Business Bureau (BBB) neprofitabilna organizacija umešala u celu priču. Nacionalni mediji su javili da BBB upozorava da internet meme nije tako bezazlen kao što se čini i da bi korisnici tako mogli da trećoj strani omoguće pristup njihovim informacijama.

BBB je kasnije pojasnila da nije donela odluku o tome da li Budi Kao Bilmeme predstavlja stvarnu opasnost, nego da „ne izdaje upozorenja o određenom preduzeću bez prethodnog istraživanja.“ Ovo zvuči smešno.

Ako pogledate Blobla sajt koji stoji iza Bila i sam generator, videćete da online alatka ne traži pristup vašim Facebook informacijama, jednostavno nasumično kreira razne izjave koje su svima bliske.

Na korisnicima je da li će da podele meme, tj. Bila na svom Facebook zidu. Ovo se i ne može nazvati aplikacijom.

Biti paranoičan i brinuti za privatnost zbog smešnog meme generatora dokazuje koliko malo razumemo koncept bezbednosti. Smešno je da ovako nešto ljude može više da brine od glupih lozinki kao što su 123456 ili password a koje i dalje neki koriste.

Koristite složenije lozinke, menjajte ih redovno i ne prijavljujte se na svakave sajtove koji od vas zahtevaju poverljive informacije. Verujete sebi, ukoliko vam se nešto čini da je previše dobro da bi bilo istinito, zaobiđite to. Onda nećete morati da brinete da li će vam Čiča Gliša uzeti novac sa računa, piše The Next Web.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS