• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obriši Fejs i Messenger s telefona, pa uradi ovo

Autor mondo.rs

Ako već Facebook i Messenger toliko "srču" bateriju i rešili ste da ih obrišete telefona, kako ćete biti u kontaktu sa prijateljima na tim mrežama - ovako!

Na testu u praksi je dokazano da Facebook i Messenger aplikacije na Androidu skraćuju autonomiju baterije za oko 20 odsto, jer stalno "burgijaju" u pozadini, a utiču i na rad uređaja, čineći ga i do 15 odsto sporijim. Savet tima koji je vršio ispitivanja i sajta PhoneArena bio je da izbrišemo Facebook i Messenger i "oslobodimo" svoj telefon.

Ali, ako izbrišemo aplikacije - šta dalje...

Nema puno opcija, ali dve nam padaju na pamet i obe smo saznali od naših korisnika u komentarima, koji kažu da su proverene i da rade.

Facebook Lite

Prva je da instalirate Facebook Lite, koji troši manje resursa telefona i koji još uvek ima Messenger integrisan u aplikaciji, kao što je nekad Facebook. Umesto dve imaćete jednu aplikaciju koja radi brže i bolje, ali sa starim dizajnom i bez nekih (mnogih) današnjih opcija.

Chrome obaveštenja

Druga opcija je da koristite Chrome pregledač na svom Androidu, sa omogućenim instant obaveštenjima sa Facebook-a. Da biste to omogućili uključite se na Facebook sajt preko veba i kliknite na trouglić gore desno, odakle produžite u Settings. U levom delu prozora su Notifications, kliknite na njih i dalje kliknite na Mobile. Sledi još jedna klik, ovog puta na Edit s desne strane. Unutar tog podmenija svih pet ili više polja potvrdite sa Turn On nakon čega će oni nestati sa liste. 

A ako ne mogu da obrišem ove aplikacije iz telefona?

Ako su Facebook i Messenger sistemske aplikacije i ne mogu biti obrisane - isključite ih. Krenite od Settings, pa Applications, nađite Facebook i Messenger, uđite u svaku i kliknite na Force Stop. Takođe, obrišite i podatke koje su aplikacije napravile. Ako se nakon gašenja telefona aplikacije opet aktiviraju - uradite isto.

Ako bude problema - pogledajte detalje!

Nakon toga za odabrane aktivnosti koje se dogode na Facebook-u Chrome će vam slati obaveštenja kratko na displeju i nakon toga ta obaveštenja biće smeštena u padajući meni, što znači da ih nećete prevideti

Ako znate još neku alternativu za korišćenje Facebook-a i Messenger-a bez aplikacija na Androidu - komentari su vaši, jedva čekamo da ih čujemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook-u,Twitter-uiInstagram-u.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djidjimilovich

Ima i Opera Mini. Pošto je kod mene prevedena Opera Mini na srpski, ja ću pokušati da objasnim (na srpskom, naravno). Nakon što pokrenete Operu Mini, izaberite crveno "O" na desnoj strani i izaberite "Postavke". Kada se pojavi prozor "Postavke", potrebno je da skolujete do opcije "Facebook obaveštenja...". Kada izaberete tu opciju, potrebno je samo da se prijavite na sistem koristeći FB korisničko ime i lozinku...

RECENZIJE

TIPS & TRICKS