• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nećete Windows 10? Hoćete, hoćete + Zašto preći

Autor mondo.rs

Microsoft je promenio status Windows 10 nadogradnje iz "opciona" u "preporučena" i Windows 10 samo što vam nije stigao.

 Nećete Windows 10? Hoćete, hoćete + Zašto preći Izvor: MONDO portal.

Microsoft je odlukom da iz "opciona nadogradnja" Windows 10 prebaci u "preporučena" omogućio korisnicima da dobiju novi OS bez potrebe za rezervacijom, ali se to nekima neće dopasti. Oni koji imaju aktivan automatski sistem skidanja dopuna za Windows OS i potvrdili su opciju "Give me recommended updates the same way I receive important updates" dobiće Windows 10 tiho, u pozadini, a da to čak i ne znaju. Ovo i dalje nije loše, jer Microsoft neće nasilno instalirati Windows 10 OS na računar i to će morati da obavi korisnik - instalacija se u svakom momentu može otkazati, iako će Windows 10 fajlovi ostati na računaru.

Ako se čak i desi da neko "slučajno" instalira Windows 10, mada je za to potrebno nekoliko klikova na "Next" i pristanaka na različite Uslove poslovanja i saglasnosti, na raspolaganju mu je ceo mesec da se vrati na prethodni OS i to bez gubitka podataka.

I jedan savet pred kraj - ako koristite automatsku nadogradnju Windows OS-a i koristite mobilni net pa vodite računa o potrošnji podataka, imajte na umu da je Windows 10 "težak" do tri giga i da ćete toliko podataka skinuti u pozadini, a da to i ne primetite - pazite na račun.

A zašto ne biste prešli na Windows 10?

Odmah direktno - koristimo Windows 10 od prvog dana, odnosno od 29. jula, kad se pojavio na tržištu. Koristimo ga na ASUS T100 i Yoga 3 Pro uređajima koji nemaju bog zna kakav hardver i sve radi baš kako bismo i očekivali. Bilo je problema na početnu - drajveri za zvuk na Yoga 3 Pro nisu radili kako treba, Wi-Fi veza je nakon prve instalacije bila blokirana, nije je uopšte bilo, a nije dobro radio ni ekran zbog nekompatibilnosti sa Intel drajverom. Nakon druge instalacije (u međuvremenu smo se vratili na Windows 8.1) sve je došlo na svoje mesto na Yoga-i i danas Windows 10 na našim računarima možemo samo da pohvalimo i preporučimo svima koji se dvoume da li da ga ili ne instaliraju.

Računar (subjektivno mišljenje, nismo merili) radi rasterećenije, brže podiže sistem i aplikacije, a dobili smo i neke nove opcije, koje su nam brzo "ušle pod kožu". Od noviteta najslabije koristimo Edge pregledač, ali je to više stvar navike, nego zato što mislimo da on ne valja. Naprotiv, opcija za crtanje po screenshot-ovima je sjajna! Osim nadogradnji koje se samostalno preuzimaju do sada nismo imali problema sa privatnošću o kojoj svi pričaju, ali smo u podešavanjima sistema, ipak, isključili mnoge dozvole koje je Windows 10 tražio da bi samostalno obavljao različite radnje u pozadini. Isto možete i vi da uradite i "mirna Bačka".

Ako imate dodatnih pitanja - komentari su vaši, kao i društvene mreže!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS