• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Megalomanska želja osnivača Facebook-a?

Autor mondo.rs

Da li će se Cukerbergu ostvariti želja, ostaje nam da vidimo.

 Megalomanska želja osnivača Facebook-a? Izvor: Mark Cukerberg, Facebook/MONDO portal.

Na događaju povodom 12. rođendana Facebook društvene mreže, izvršni direktor i osnivač Mark Cukerberg je izjavio da želi da Facebook ima 5 milijardi korisnika do 2030. godine. To znači da bi skoro 60 procenata svih stanovnika na planeti trebalo da koristi Facebook do pomenute godine kada se očekuje da ukupna svetska populacija pređe cifru od 8.5 milijardi.

„Želimo da završimo sa povezivanjem svih ljudi, sarađivaćemo sa vladama i drugim kompanijama širom sveta,“ rekao je Cukerberg. Facebook pokušava da obezbedi internet u onim oblastima gde nije dostupan svojom Internet.org inicijativom. Ovaj besplatni internet servis je naišao na nekoliko prepreka, nakon što su ga zabranili u Indiji i onemogućili u Egiptu. Međutim, to nije omelo kompaniju da nastavi dalje.

Facebook kaže da obezbeđuje internet izbegličkim kampovima i da razvija dronove koji se snadbevaju solarnom energijom koji mogu da šire internet korisnicima.

Iako možda zvuči kao diktator u prvoj polovini svoje autobiografije, Cukerberg i Facebook imaju veliku šansu da ostvare cilj. Sve više ljudi je online svakog dana, pitanje vremena je kada će svi koristiti Facebook kako bi bili u kontaktu sa svojim prijateljima i porodicom, piše The Verge.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS