• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei: Bolje kamere telefona uz Leica Camera

Autor mondo.rs

Huawei i Leica Camera pokreću saradnju u proizvodnji pametnih telefona tj. kvalitetnijih smartfon kamera.

Predstavljajući se na MWC 2016 sajmu u Barseloni, Huawei je nakon MateBook 2u1 računara sa Windows 10 operativnim sistemom najavio saradnju koja bi trebalo da unapredi kvalitet optike kamere na novim uređajima, a onda i kvaliteta fotki i videa.

Hm... zašto saradnja s Leicom

Huawei je i do sada imao dobre kamere. Recimo, Huawei P8 je ono što će gotovo svakom korisniku odgovarati. Kamera je brza, pouzdana, pravi dobre slike, ali naprednijim korisnicima nedostaje više opcija. To je rešeno predstavljanjem Mate S smartfona, koji je uveo Pro mod i poseban crno-beli mod fotkanja za više "retro" efekta na fotkama. Onda je došao i jedan od trenutno najjačih telefona na tržištu - Mate 8 - ali ni to nije bilo dovoljno dobro nekim od profi korisnika koji zahtevaju više. Da bi pomirio i prosečne i profi korisnike Huawei će se udružiti sa Leica timom. Nadamo se samo da to neće dovesti do povećanja cene njihovih uređaja!

Pogledajte kakvu kameru ima Huawei P8:

Kompanija Leica Camera više od 100 godina proizvodi optička sočiva visoke klase i fotoaparate premijum kvaliteta koji su postali omiljeni među pionirima urbane fotografije. Naprednim optičkim inženjeringom i kvalitetom izrade, Leica kamere, neprestano privlače nove generacije korisnika koji žele da postignu “Leica look” i poseduju ova dizajnerska remek-dela. Osim što proizvodi vrhunske uređaje, kompanija Leica pruža podršku istaknutim fotografima i novim talentima širom sveta.

Huawei ovih dana...

Kompanija Huawei se 2012. godine pozicionirala kao treća najveća kompanija za proizvodnju mobilnih telefona u svetu, a 2015. godine je postala i prva kineska kompanija koja je u jednoj godini prodala više od 100 miliona mobilnih uređaja. Huawei je prvi kineski brend koji se našao na Interbrand Best Global Brands listi u 2014. godini, na kojoj je tada zauzeo 94. mesto. Naredne, 2015. godine, Huawei je na toj listi zauzeo 88. mesto.

Kompanija Huawei pažljivo bira svoje partnere, a ovom saradnjom nameravamo da svojim korisnicima ponudimo najbolje elemente dva vrhunska brenda sjedinjene u uređajima nove generacije: spajanjem inovacije i dizajna, unapređenjem korisničkog iskustva kroz kvalitet fotografije. Leica je legendaran brend u svetu fotografije; verujemo da je Leica pokrenula revoluciju u svetu fotografije kao nijedna druga kompanija u industriji. Huawei je posebno ponosan na kvalitet izrade svojih uređaja, a Leica u svom sektoru zauzima posebno mesto”, rekao je Ričard Ju, generalni direktor Huawei kompanije.

Oliver Kaitner, direktor Leica Camera AG rekao je: “Strateško partnerstvo kompanija Huawei i Leica Camera predstavlja želju dva rastuća i globalno aktivna brenda da neprestano pomeraju granice u oblasti tehnologije. Snagom inovacija i standarda, naše dve kompanije su ujedinjene u želji da svojim korisnicima pruže kvalitet bez kompromisa. Tehnološko partnerstvo sa kompanijom Huawei našoj kompaniji pruža mogućnost za predstavljanje dokazane ekspertize u proizvodnji optičkih elemenata, i to u novom proizvodnom segmentu. Pametni telefoni su dali značajan doprinos svetu fotografije i otvorili nam vrata ka novim ciljnim grupama".

Novi detalji o Huawei-leica saradnji biće nam poznati kad se pojave prvi uređaji koji će nositi potpis ove dve kompanije. Da li će to biti Huawei P9, koji će se pojaviti u aprilu?

Videćemo…

Pratite nas, tražite #MobIT_MWC16 oznaku I budite na našoj Facebook, Twitter i Instagram stranici za video, slike i izveštaje sa najvećeg Sajma mobilne telefonije koji se održava u Barseloni. Budite uz nas!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS