• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone hakovan plastelinom

Autor mondo.rs

Evo o čemu se zapravo radi.

Ako mislite da je vaš iPhone bezbedan u potpunosti, razmislite ponovo jer možda postoji način kako da se prevari skener otiska prsta.

Mala startap kompanija Vkansee tvrdi da može da hakuje skener otiska prsta koristeći lažan ostisak napravljen od plastelina.

Ljudi iz ove kompanije su napravili kalup u koji su utisnuli plastelin kako bi se ocrtao otisak prsta. Replika je nakon toga stavljena na senzor iPhone telefona koji otključava telefon misleći da je reč o pravom otisku prsta, piše Metro.

Skeneri otiska prsta skeniraju 500 piksela po inču (500 ppi). Ova kompanija je razvila skener koji radi sa 4 puta većom rezolucijom – 2000 ppi.

Kažu da ovaj skener može da snimi mnogo više detalja. Može da snimi i pore na prstu kako bi znao da je skener otiska prsta pritisnuo čovek.

Predsednik kompanija Džejson Čaikin je rekao: „Koristili smo plastelin kako bismo demonstrirali da čak i najjači senzori u našim telefonima koji su jako korisni mogu imati nedostatke.“

„Ove tehnologije su već 10 godina stare, mi predstavljamo drugu generaciju. Nadamo se da će se nova tehnologija naći u telefonima početkom naredne godine.“

How Touch ID can be fooled and the future of biometric tech with Vkansee
Izvor: TechRadar

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS