• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lenovo: Tri laptopa srednje sa opcijama više klase

Autor mondo.rs

Novi YOGA 710, 510 i ideapad MIIX 310 laptopovi odlikuju se poboljšanjima kad je u pitanju težina, povezivanje i trajanje baterije.

Kompanija Lenovo predstavila je na Sajmu Mobile World Congress dva nova personalna računara sa operativnim sistemom Windows 10 - YOGA 710 i 510 konvertibilne laptopove i ideapad MIIX 310 „2 u 1“ tablet sa odvojivom tastaturom.

Kako su nam rekli na premijeri, Lenovo je prepoznao potrebu potrošača da koriste više uređaja za svoje potrebe. Na primer, poruke šalju sa telefona, rade uz pomoć laptopa, a čitaju na tabletu. Upravo to je razlog zbog kojeg su novi Lenovo uređaji dizajnirani tako da mogu biti prebačeni u režim tableta, tako da korisnici mogu da postignu više uz komfor koji pruža kucanje na tastaturi i snagu koju obezbeđuje poslednja generacija Intelprocesora, dok im veći kapacitet baterije omogućuje da ne nose stalno punjač sa sobom.

YOGA 710 laptop

Lenovo je kreirao novi YOGA 710 laptop sa ekranom od 11 inča specijalno za one koji svoj posao obavljaju u pokretu. YOGA 710 model sa ekranom od 14 inča pokreće Intel Core i7 procesor 6. generacije, dok manji model sa ekranom od 11 inča pokreće Core m5 procesor. Uređaj je opremljen Windows 10 operativnim sistemom i jedan je od najmoćnijih prenosivih konvertibilnih laptopova na tržištu.

Korisnici mogu neometano da obavljaju više zadataka u pokretu - od video konferencija i slanja mejlova do obrađivanja fotografija. Težina ovog laptopa je svega 1.04 kilograma, što ga pored mogućnosti transformacije u tablet čini idealnim za one koji bi da uštede na prostoru u svojoj torbi. Laptop YOGA 710 ima mogućnost transformacije u četiri režima za lakše kucanje, prezentovanje, gledanje video sadržaja i pretragu. Njegov „stariji brat“, model sa ekranom od 14 inča, odgovara onima kojima je potrebna bolja konekcija preko inovativne šarke, u kojoj se nalazi antena koja obezbeđuje i do 20 odsto stabilnije Wi-Fi konekcije. YOGA 710 laptop sa ekranom od 14 inča takođe poseduje SSD hard disk do 256 GB za brz pristup filmovima, slikama i fajlovima bez korišćenja eksterne memorije. Ovaj uređaj takođe ima poboljšane performanse uz opcionalnu NVIDIA GeForce grafiku nove generacije.

Oba modela su izuzetno tanka i laka i nude i do 8 sati trajanja baterije, što je za 14 odsto više u odnosu na prethodne modele, tako da korisnici mogu da uživaju u filmskom maratonu, a da nakon toga i dalje mogu da urade poslovne zadatke. FHD (1.920 x 1.080) ekran sliku čini oštrijom, bilo da je u pitanju gledanje filma, fotografija ili obavljanje video razgovora. Dodatak u vidu Dolby Audio Premium tehnologije zabavu čini još intenzivnijom uz bogat i prodoran zvuk koji se dinamički prilagođava i kreira virtuelni osećaj višekanalnog, okružujućeg zvuka.

Uz #WRITEit #App svi #Lenovo #touchscreen racunari postaju slikarsko platno! #MWC16 #MobIT_MWC16 #LenovoMWC

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

YOGA 510: Duže bez utičnice!

Zahvaljujući novom dizajnu, manjoj težini i više od 50 odsto povećanja kapaciteta baterije, YOGA 510korisnicima obezbeđuje više od 8.5 satikorišćenja i omogućuje im da ne moraju više da tragaju za utičnicama kako bi napunili svoj uređaj. Kao i YOGA 710, novi YOGA 510laptop omogućuje neometan prelazak iz različitih režima rada.

Lakši nego ranije, sa težinom od samo 1.75 kilograma i veličinom ekrana od 14 inča (2.08 kg za model od 15 inča), novi dizajn na ovom uređaju korisnicima pruža i jedinstven naslon za dlanove. Pokreće ga 6. genracija Intel Core i7 procesora sa opcionalnom AMD Radeon R7 M460 2GB GFX grafičkom karticom, tako da YOGA 510poseduje ozbiljne performanse za rad i obavljanje više zadataka u isto vreme.

Ideapad MIIX 310 tablet: Radite i igrajte se u pokretu

Prilagodljivi „2 u 1“ ideapad MIIX 310 tablet težak je svega 580 grama i ima opcionu 4G LTE mrežu, što će zadovoljiti zavisnike od podataka koji žele slobodu da krstare internetom sa bilo koje lokacije. Sa početnom cenom od 269 evra, ovaj tablet od 10 inča predstavlja jedan od uređaja koji objedinjuje tablet i personalni računar a ima najpristupačniju cenu.

Za razliku od konkurentskih proizvoda, ovaj tablet u osnovnom paketu ima i odvojivu tastaturu. Uz veći kapacitet baterije nego na prethodnim modelima, ideapad MIIX 310 obezbeđuje i do 10 sati trajanja baterije sa opcionim FHD ekranom koji stvara intenzivno iskustvo tokom gledanja filmova. Uz 64 GB eMMC skladišnog prostora i 4 GB memorije, korisnici mogu da uživaju u više memorije u odnosu na prethodne modele koja im omogućuje brže surfovanje i neometano obavljanje više zadataka istovremeno.

Uz Cortanai REACHit aplikacije koje su dostupne na ideapad MIIX 310, korisnici imaju mogućnost pretrage dokumenata, fotografija, muzike, video klipova na prirodniji i jasniji način.

Pogledajte i neverovatne Lenovo X1/Carbon uređaje!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS