• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao je Windows 10 Mobile Update, PREUZMITE ga!

Autor mondo.rs

Konačno, neki Windows Phone 8.1 uređaji odmah mogu da ažuriraju svoj sistem na Windows 10 Mobile.

 Stigao je Windows 10 Mobile Update, PREUZMITE ga! Izvor: MONDO portal.

Pre nego što počnete nadogradnju obavezno preuzmite aplikaciju Update Advisor. Ona će vam otkriti da li je vaš telefon već u prvom talasu za Windows 10 nadogradnju i spremiti ga za proces koji treba da usledi. Update Advisor je besplatna i nalazi se u prodavnici.

Lista podržanih Lumia za Windows 10 Mobile

Lumia uređaji koji mogu da se nadograde na Windows 10 Mobile su: 430, 435, 532, 535, 540, 550, 635, 636, 638, 640, 640 XL) 730, 735, 830, 930 i 1520. Lumia modeli koji nisu na tu i nisu došli sa Windows 10 Mobile kao preinstaliranim sistemom, zvanično NE PODRŽAVAJU Windows 10 Mobile i ako su deo Insider programa ostaće na verziji 10586.

Pomenuta aplikacija povezaće se na internet i saznati da li je ažuriranje za vaš uređaj dostupno i pomoći vam da spremite telefon za novi operativni sistem. Pre instaliranja, ako nemate dovoljno mesta u internoj memoriji (do dva gigabajata u zavisnosti od uređaja) aplikacija će vam ponuditi da određeni sadržaj (slike, kontakte, muziku i video) prebacite na microSD, u OneDrive ili izbrišete, kako biste oslobodili mesto za instalaciju novog OS-a.

Šta ako sam INSIDER?

Ako koristite Insider program na svom telefonu za prijem novih verzija Windows 10 Mobile OS-a nema potrebe da vršite nadogradnju na ovu verziju operativnog sistema, jer vi, kako Microsoft kaže, već imate poslednju aktuelnu Windows 10 Mobile verziju na svom uređaju.

Da biste uspešno završili instalaciju pobrinite se da baterija telefona ima makar 50 odsto snage ili stavite telefon na punjač.

Ako aplikacija Update Advisor pokaže ažuriranje - radujte se, kliknite do kraja sve što je potrebno i sačekajte da se telefon ažurira. Pre toga obavezno napravite rezervne kopije svih bitnih fajlova, najbolje u OneDrive ili prebacite sve na microSD karticu. Takođe, možete prebaciti sve fajlove sa telefona na PC preko USB veze.

Nakon instalacije Windows 10 Mobile najbolje bi bilo uraditi "Hard reset" sistema, kako bi ste se oslobodili svih nepotrebnih fajlova, koji bi, eventualno, mogli da naprave problem sa nekim aplikacijama ili tokom rada Windows 10 Mobile.

Više informacija o nadogradnji i pomoć naći ćete na zvaničnoj stranici. Uobičajena pitanja i odgovori na njih dati su na OVOJ stranici.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Kako nadograditi Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile
Izvor: Microsoft Lumia Support.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS