• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodatno obezbedite svoj Facebook nalog

Autor mondo.rs

Ukoliko želite da dodatno obezbedite Facebook nalog, ovaj tekst će vam biti od pomoći.

 Dodatno obezbedite svoj Facebook nalog Izvor: MONDO

Kao što i sami već znate, Facebook je jedna ogromna društvena mreža. U početku je bila dostupna samo studentima, među kojima je bio i Mark Cukerberg, a nakon toga i svima ostalima.

Sada čak i osobe starije od 13 godina mogu da otvore nalog.

I dok svakog dana ljudi dele informacije iz svog privatnog života, ima i onih koji bi dodatno zaštitili svoj nalog. Ova društvena mreža nudi te dodatne opcije koje će vam pomoći da privatne stvari ostanu privatne.

Evo šta treba da uradite:

Login Alerts. Ovo je jedna od boljih opcija koja vas obaveštava kada neko drugi želi da se uloguje na vaš profil. Da biste je aktivirali treba da otvorite podešavanja, pa security, a nakon toga da uključite obaveštenja u vezi sa prijavljivanjem. Možete aktivirati i SMS obaveštenja pored standardnih notifikacija koje ćete dobijati svaki put kada se ulogujete.

Login Approvals. Svaki put kada vi ili neko drugi želi da se uloguje na vaš nalog sa veb pregledača koji se ne vodi kao podrazumevani pregledač, dobićete SMS poruku sa bezbednosnim kodom. Da biste aktivirali opciju kliknite na podešavanja pa na security, a nakon toga na Login Approvals.

Trusted Contacts. Izaberite kontakte kojima najviše verujete kako bi vam pomogli ukoliko vaš nalog bude hakovan ili budete imali problem pri prijavljivanju. Kao i u prethodnim slučajevima, potrebno je da otvorite podešavanja, pa security, i onda kliknete na Choose Trusted Contacts kako biste dodali kontakte. Možete odabrati od tri do pet prijatelja.

Legacy Contact. Jedan prijatelj imaće pristup Facebook nalogu nakon što dođe do smrti vlasnika naloga. Otvorite podešavanja, pa security i dodajte Legacy Contact osobu.

Block Invitations. Razne pozivnice za igranje igara, ukoliko ih prihvatite, imaju pristup vašim informacijama. Zato ih blokirajte. Kao i u svim prethodnim slučajevima, otvorite podešavanja, pa security, a nakon toga na Block app invites, piše Tech Viral.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS