• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei već ispred konkurenata u vrlo važnoj stvari

Autor mondo.rs

Huawei je prijavio 3.898 patenata, što je 456 patenata više nego prethodne godine , čime je pretekao kompanije poput Qualcomm, Samsung, Sony i HP.

 Huawei već ispred konkurenata u vrlo važnoj stvari Izvor: Marko Čavić, MONDO portal.

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (World Intellectual Property Organization - WIPO) objavila je da je kompanija Huawei Technologies već drugu godinu zaredom prva na internacionalnoj listi prijavljenih patenata.

WIPO obrađuje prijave koje su zavedene pod Patent Cooperation Treaty (PCT), ugovor koji prijavljivaču garantuje zaštitu patenta u 148 zemalja nakon podnetog zahteva.

Broj međunarodnih prijava za patente koji su zavedeni pod PCT porastao je za 1.7 odsto u 2015, što je novi rekord na godišnjem nivou. “Prijave intelektualne svojine širom sveta, kao što su prijave za patente, zaštitne oznake i industrijski dizajn, pružaju uvid u brojnost i mesto nastanka inovacija”, izjavio je WIPO direktor Fransis Guri.

Osim po broju prijavljenih patenata Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu, Huawei se ovog meseca istakao i među kompanijama koje su podnele zahtev za zaštitu patenata Evropskom zavodu za patente (European Patent Office - EPO), zauzevši četvrto mesto. Huawei je ovoj organizaciji podneo 1.953 prijave u 2015. godini. Drugu godinu zaredom, kompanija Huawei je u sektoru digitalnih komunikacija podnela najveći broj zahteva za zaštitu patenata - ukupno 1.197 prijava samo u ovom sektoru.

WIPO listu top međunarodnih prijavljenih patenata možete videti ovde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS