• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetsko prvenstvo u bacanju mobilnih u dalj!

Autor mondo.rs

Finska je zemlja poznata po skijašima, reli vozačima, hokejašima, nekada Nokia telefonima, a biće i po bacačima mobilnih telefona udalj!

 Svetsko prvenstvo u bacanju mobilnih u dalj! Izvor: MONDO portal/Vernee
Izvor: MONDO portal/Vernee

Nova disciplina postaje sve popularnija, pa se pored manjih takmičenja, očekuje i organizacija velikog svetskog prvenstva u ovoj disciplini. Prvo takmičenje dogodilo se 2008. godine, kada su bacali BlackBerry Storm 9530. Od tada se priča oko ove neobične „sportske“ discipline razvija i širi.

Svetsko prvenstvo trebalo bi da se održi 11. marta 2017. godine u Finskoj, u mestu Savonlina. Pravila su jednostavna, pobednik je onaj koji mobilni baci najdalje. Takmičenje je podeljeno u više disciplina, postoje i timovi. Jedna zanimljivost je da ako mobilni ne bacite dovoljno daleko, postoji šansa da sudije pozitivno ocene vaš bacački stil.

Ljudi koji su se već oprobali u ovoj disciplini, kažu da ovaj „sport' oslobađa od stresa i frustracije. Isto tako navode da ima i taktičkog nadmudrivanja, jedni misle kako lakši telefoni dalje lete, a neki opet prednost daju većim i težim modelima, uz jači zamah.

Do Svetskog prvenstva ima dovoljno vremena za pripreme, možda ste baš vi novi prvak u bacanju mobilnog telefona u dalj, navodi Digital!.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS