• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Botovi u Messengeru, stigla i pretraga

Autor mondo.rs

Stigli su, evo šta će doneti.

Facebook je nakon uvođenja vremenske prognoze u aplikaciju i savete kako se obući, uveo i novu Messenger opciju. Skype ih ima, a ima ih i WhatsApp, sad ih je dobio i Messenger. Na godišnjoj Facebook F8 konferenciji, koju otvara i vodi Mark Cukerberg lično, predstavljena je beta platforma Messenger aplikacije koja sad sadrži i botove.

Ovi botovi će se koristiti za automatizovane poruke i lakši način komunikacije među korisnicima i biznisima, odnosno robnim markama i preduzećima. Pomoću botova korisnici će dobijati odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa nekom temom ili proizvodom (FAQ), dobijati vesti o robnim markama, promocije i slično.

Zanimljiv primer Messenger bota je mogućnost da avio kompanija "gurne" kroz Messenger podsećanje na dolazeći let, broj izlaza, promene statusa leta ili neke druge informacije bez potrebe da ih korisnik zatraži, a svakako će mu biti od koristi. Na ovaj način će Messenger botovi funkcionisati i sa drugim biznisima, kompanijama i robnim markama.

Facebook će u Messenger ubaciti i pretragu sadržaja u potrazi za botovima, kako biste lakše pronašli odgovore na svoja pitanja i dobili automatizovana uputstva za neke stvari koje su vam potrebne, a ne želite da čekate na telefonskoj liniji ili pregledate sajtove.

U svakom slučaju ovo je koristan dodatak, a pokazuje nam koliko Facebook računa na to da će Messenger biti mnogo više od komunikacione usluge tj. aplikacije. Botovi su dostupni beta testerima aplikacije, a kasnije će stići i na naše aplikacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti-

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS