• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će Facebook izgledati za 10 godina

Autor mondo.rs

Botovi, laseri, veštačka inteligencija i virtuelna realnost samo su deo desetogodišnjeg Facebook plana razvoja.

Na godišnjoj F8 konferenciji posvećeno programerima Facebook je najavio i preliminaran plan desetogodišnjeg razvoja društvene mreže i aplikacija okupljenih oko nje.

Facebook je prioritet i društvenoj mreži pripada najveći broj prvih tri godine snažnog razvoja, a oko Facebook platforme biće okupljeni Messenger, Instagram i WhatsApp, koji će se uporedo i snažno razvijati u narednih pet godina. Veštačka inteligencija i virtuelna realnost biće prisutna u svim segmentima i na njen razvoj potrošiće se cela decenija pred nama.

Mark Cukerberg rekao je da će uskoro naočare za virtuelnu realnost biti oblika i veličine današnjih modela sunčanih naočara, a u kompaniji planiraju da rade i na „proširenoj stvarnosti“ koja je, ipak odvojena od virtuelne realnosti i Oculus projekta.

Najveća društvena mreža osloniće se i na Messenger botove, koji će se uskoro pojaviti i biti na usluzi korisnicima i biznisima, ali i Messenger oglase.

Vrlo skromno, ali je spomenuta i inicijativa za povezivanje celog sveta na internet, za koje se Mark Cukerberg zalaže poslednjih nekoliko godina. Projekat uglavnom tapka u mestu, iako je bilo pozitivnih iskoraka, uglavnom u Indiji i Latinskoj Americi, gde su i korisnici i operateri bili primorani da stvore bolje uslove za povezivanje na net u smislu ostvarivanja ciljeva i jednih i drugih. Na mestima gde je to zavisilo isključivo od operatera „internet za sve“ po povoljnim uslovima nije se pojavio još uvek, jer operateri nemaju računicu da ulažu ogroman novac u mrežu i infrastrukturu od koje neće imati punu korist.

Sve o povezivanju celog sveta na net rekli smo vam nakon predavanja Marka Cukerberga kojem smo prisustvovali na MWC- u Barseloni.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS