• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je korisnicima na telefonu najvažnije

Autor mondo.rs

Mislite da znate šta je ono na šta ljudi najviše obraćaju pažnju prilikom kupovine novog pametnog telefona? Razmislite ponovo!

Na šta najviše obraćate pažnju kada kupujete novi pametni telefon? Da li je to veličina? Hardver? Kamera? Novo istraživanje koje je nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazuje šta je korisnicima najbitnije prilikom kupovine novog iPhone odnosno Android telefona.

Britanska kompanija OnePulse je angažovala 1.100 muškaraca i žena starosti od 16 do 65 godina za potrebe pomenutog istraživanja. Ove tri stavke su najbitnije: Cena, brend i trajanje baterije. Dizajn telefona je na četvrtom mestu, slede količina interne memorije, kamera, dostupnost dodatne opreme, itd.

Ranije smo videli malo drugačija istraživanja u kojima su prva mesta zauzimale stavke kao što su trajanje baterije i kvalitet kamere, tako da nas je novo istraživanje svakako iznenadilo.

Takođe, učesnici su morali da odgovore i na neka pitanja u vezi sa telefonima, odnosno hardverom i koliko im je jasno ono što se reklamira. Velika većina, njih 87 posto zna šta je interna memorije, 81 posto ispitanika zna koje dijagonale ekrana su sve dostupne, 80 posto se razume u kamere. Ali, samo 60 posto njih zna ponešto o pikselima, a 53 posto zna kako RAM memorija funkcioniše. Najmanje ispitanika se razume u procesore, svega 39 posto.

Na kraju, ispitanici su morali da odogovore na pitanje koja kompanija trenutno ima najbolje telefone. 32 posto njih je odgovorilo da je to Apple, dok je 39 posto ispitanika reklo da je to ipak Samsung, prenosi BGR.

Šta je vama najbitnije?

Anketa

Šta vam je na telefonu najbitnije?

  • Veličina i rezolucija ekrana

    12.2% (5)

  • Operativni sistem

    17.07% (7)

  • Procesor

    36.59% (15)

  • Kamera

    2.44% (1)

  • Dizajn uređaja

    0% (0)

  • Kapacitet i trajanje baterije

    17.07% (7)

  • Ništa od navedenog

    14.63% (6)

Šta vam je na telefonu najbitnije?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS