• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook: Kamera za VR i 360 video od 30.000$!

Autor mondo.rs

Facebook tvrdi da je ovo najkompletnije rešenje za snimanje VR i 360 video materijala.Facebook tvrdi da je ovo najkompletnije rešenje za snimanje VR i 360 video materijala.

Društvena mreža Facebook nedavno je najavila više 360 video sadržaja na svojim stranama, kao i potpunu okrenutost ka VR strimingu i proizvodnji. Kako bi to i potvrdio Facebook je predstavio VR/360 kameru koja košta 30.000 dolara i omogućava snimanje i direktno sređivanje VR i 360 snimaka za kačenje na Facebook mrežu.

Kamera je sastavljena od 17 kamera visoke rezolucije, upakovanih u futurističku „kacigu“ sa nosačem i pratećim softverom za programere koji se isporučuju sa kamerom. Sve kamere povezane su u centralnu procesorsku jedinici, a svaka zasebno snima video u svih 360 stepeni oko sebe u visokoj rezoluciji. Na vrhu je jedna kamera koja snima u sistemu „ribljeg oka“, a dve takve kamere nalaze se na dnu uređaja (14 kamera je raspoređeno ravnomerno po najširem delu Facebook kamere).

Facebook VR 360 kamera isporučivaće se uskoro onima koji je naruče, a Facebook će obezbediti dodatne kurseve, materijale i konstantno unapređivati programerske alate za njeno korišćenje. Cena kamere je između GoPro kamere za ovu namenu, koja košta oko 15.000 dolara i Nokijine OZO kamere koja košta čak 60.000 dolara.

Kamera je specijalizovana za snimanje Oculus Rift i Samsung VR videa.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS