• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone (opet) pokazao da je bolji nego Android

Autor mondo.rs

Apple je ponosan na činjenicu da njegovi korisnici uvek mogu da uživaju u najnovijim verzijama softvera, što je privilegija samo nekih s Androidom.

Od septembra 2015, kad je najavljen sa iPhone 6S uređajima, iOS 9 operativni sistem instaliran je na oko 85 odsto korisničkih aktivnih uređaja, što ga čini superiornim u odnosu na Android korisnike sa Marshmallow sistemom, kojih je do 4. aprila bilo svega 4.6 odsto od ukupnog broja aktivnih Android uređaja.

 POGLEDAJTE: Dobili smo šansu da testiramo još uvek neobjavljeni Android N, koji će biti nova Android OS (FOTO)

Ipak, ne bi trebalo zaboraviti da je Apple u ovu cifru objavljenu na svom developers blogu uračunao aktivne iPhone, iPad i iPod uređaje, kao i da su ranije iOS opcije imale bolji procenat prihvaćenosti za isti period.

Tome je doprineo usporen trend prodaje iPhone telefona, kao i česti bagovi koji su neke korisnike ostavile po strani, da čekaju i budu sigurni da će verzija iOS 9 sistema koju budu instalirali raditi kvalitetno. Apple očekuje da do najave novih modela iOS 9 bude instaliran na više od 90 odsto aktivnih iOS uređaja.

Nažalost, Android uređaji samo mogu da sanjaju tako nešto i ne - nije svejedno i nije dobro ostati na staroj verziji softvera, jer da ne može bolje novih ne bi ni bilo!

Samsung i LG su proizvođači koji najčešće unapređuju svoje Android uređaje, slede Lenovo i HTC, a o tome će još dugo morati da brinu u Huawei kompaniji koja je troma po tom pitanju. Recimo vodeći modeli Huawei P8, Mate S, Mate 7 još nemaju ni najavljen okviran datum dolaska Marshmallow Androida, a P8 model je dobio poslednju nadogradnju softvera pre godinu dana!

Ako želite Android koji uvek ima poslednju verziju softvera - Nexus je jedini izbor!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS