• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovana popularna video igra!

Autor mondo.rs

Više od sedam miliona lozinki je ukradeno. Da li je i vaša među njima?

Podaci koji su ukradeni sa Lifeboat-a se prodaju na crnom web tržištu. Lifeboat je potvrdio da je upoznat sa situacijom, ali ne želi ništa da otkriva korisnicima.

Među ukradenim podacima su informacije u vezi sa imejl adresama i lozinkama igrača. Podsetimo se, Microsoft je hakovan prošle godine, međutim, informacije o tome su se pojavile tek sada, ako je verovati BBC-ju i bezbednosnom analitičaru Toju Hantu koji ima llistu ukradenih podataka Lifeboat članova.

„Kada se ovo dogodilo početkom januara, smatrali smo da je najbolje da na tih način promenimo lozinke kako hakeri ne bi znali da imaju ograničeno vreme za delovanje. Ovo smo uradili u periodu koji je trajao nekoliko nedelja. Zadržali smo podatke o našim korisnicima, tako da ništa nije procurilo. Nismo dobili nikakve izveštaje o tome da je bilo ko oštećen ovim napadom,“ rekao je predstavnik Lifeboat-a.

Nakon napada, Lifeboat je obavestio korisnike kako bi promenili lozinke. Međutim, nije ih obavestio o hakerskom napadu, da hakeri ne bi saznali.

Lifeboat kaže da nema razloga za panikom. Šteta je minimalna. Čeka se izvešataj kako bi se utvrdilo koliki broj korisnika je obuhvaćen napadom, piše TechViral.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS