• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P9: Koliko su moćne dve Leica kamere

Autor mondo.rs

Pogledajte neke od fotki napravljenih neobičnom kombinacijom kamere u boji i monohromatske Leica kamere na Huawei P9 uređaju.

Huawei, proizvođač pametnih telefona broj tri u svetu, nedavno je u Londonu predstavio svoj vodeći pametni telefon za ovu sezonu, Huawei P9, koji, između ostalog odlikuje dvostruka kamera kreirana u saradnji sa Leica Camera AG.

Leica Camera AG jedno je od najpoznatijih imena u svetu fotografije. Čuvene po kvalitetu, Leica kamere krasi majstorsko umeće izrade koje biraju fotografi širom sveta više od jednog veka. Zahvaljujući optici i klasičnom dizajnu Leica je postala kultni brend u svetu fotografije.

Još iz vremena crno-belih fotografija, fotografije napravljene Leica sočivima odlikuje “Leica look” karakterističan po oštrini i živopisnim detaljima. Čak i u današnjem svetu digitalnih fotografija, klasičan "Leica look" i dalje je glavna odlika Leica sočiva. Uz oštrinu i isticanje detalja, kontrast, dubinu i jačinu boja Leica fotografija nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Leica fotografije karakterišu živopisne boje: svetlije boje imaju crvenkastu nijansu, dok je intenzivna plava rezervisana za tamnije delove fotografije. Pune i jake boje čine da neke fotografije napravljene ovom kamerom izgledaju kao ulje na platnu.

Dubina je još jedna bitna "Leica look" karakteristika. Leica sočiva imaju sposobnost da “uhvate” i najfinije detalje što za posledicu ima autentične fotografije neverovatne dubine. Od pojave digitalne fotografije, Leica je izložena žestokoj konkurenciji japanskih proizvođača - zahvaljujući vrhunskoj optičkoj tehnologiji, kompanija je uspela da održi status prepoznatljivog proizvođača kamera i optike.

Kameru najnovijeg pametnog telefona Huawei P9 odlikuje dual lens Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH kamera od 12 megapiksela. Dok jedna kamera poseduje RGB senzor i pravi fotografije u boji, druga monohromatska cilja tj. hvata detalje. Kombinacija rada ove dve kamere zajedno pravi jednu fotografiju. Evo nekih od kadrova napravljenih kamerom Huawei telefona.

Fotografije svedoče o razigranosti boja u odnosu na kadrove snimljene drugim pametnim telefonima. Da Huawei P9 kamera pravi neverovatne fotografije potvrdili su i renomirani fotografi kao što su Mary McCartney, fotograf magazina National Geographic, David Guttenfelder, i fotograf Reuben Krabbe.

Upoređeni Huawei P9 i Leica M kamera

Huawei je napravio dve fotografije iste scene, jednu telefonom Huawei P9 a drugu kamerom Leica M (sa Summicron-M 1:2/35 mm ASPH sočivom) kako bismo ih i mi videli i uporedili.

Fotografije pokazuju gotovo neprimetnu razliku u bojama dve kamere. Iako je teško porediti P9 i Leica M, nameće se zaključak da P9 pravi fotografije visokog kvaliteta kad govorimo o pametnom telefonu.

Osim toga, P9 poseduje nekoliko modula kada je boja u pitanju. 'Standard' modul pravi fotografije prirodnih boja, 'Vivid colours' modul obogaćuje boje za jedinstveni "Leica look", dok 'Smooth colours' modul pravi fotografije jedinstvene teksture bez gubitka kvaliteta kad je oštrina u pitanju.

U galeriji koja sledi prvo su Leica M, a onda isti kadrovi Huawei P9:

Zaključak?

Ovo što nam je Huawei dostavio zaista izgleda impresivno, ali ne možemo dati konačan sud dok nam na test ne stigne Huawei P9 sa konačnom verzijom softvera. To bi trebalo da se desi vrlo brzo, tako da ćemo vam onda dati i naš konačan stav o kvalitetu kamera kojima Huawei P9 raspolaže.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

uawei P9 Leica Dual Kamera.
Izvor: Huawei Device.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS